Можете ли да печелите от AdSense? Да или Не?

1
Добави коментар
peter3d
peter3d

AdSense е една от може би най-известните системи за монетизиране на уеб сайтове на света. Но все пак, можете ли да правите достатъчно пари и колко точно? Можете ли да живеете само от AdSense? Ще се опитам да отговоря на въпроса „Можете ли да печелите от AdSense?“ в тази статия, като Ви предоставя малко повече от моите наблюдения като потребител на системата.

Какво е Google AdSense?

Повечето от Вас вероятно знаят какво е AdSense, но нека отделим малко време за по-новите в материята на печелене на пари от Интернет.

Ето едно кратко ревю:

Системата за печелене на пари от Интернет AdSense е собственост на Google
Това е най-печелившия бизнес на Google. По данни за третото тримесечие на 2012, приходите на Google от AdSense възлизат на 27%
Системата за печелене на пари от Интернет е безплатна за всички потребители, които покриват определени изисквания
Рекламодателите използват системата AdWords, за да публикуват рекламите си на сайтовете, които използват AdSense, като система за печелене на пари от Интернет. Рекламодателите плащат само при извършен реален клик от потребителите.
Авторите на страници, използващи AdSense като система за печелене на пари от Интернет, печелят 68% от общата цена на клик определена от рекламодателите.
Освен за web страници, системата на AdSense е достъпна за игри, видеа, мобилни продукти и други.

Какво е необходимо за да печелите пари от AdSense?

Така, Google AdSense е известна и сигурна система за печалба от Интернет, а Вие печелите 68% от общата печалба от рекламодателя, но какво е необходимо за да започнете и да си отговорите сами (от собствен опит) на въпроса „Можете ли да печелите от AdSense?“.

Богато съдържание на сайта Ви
Поради своята специфика AdSense харесва сайтове с богата и различна тематика. Google правят специални алгоритми, които категоризират и оценяват съдържанието на един сайт. Те харесват теми, които са актуални, добре написани и съответно това носи най-голяма печалба.

Добър сайт
Освен съдържанието, Google има алгоритми и за анализ на страницата в която ще се публикува рекламата. Сайта Ви трябва да има хубав облик, а вече е много важно за Google да има и мобилна версия (да излиза добре и на мобилни устройства).

Трафик на сайта
Освен гореописаните неща, за да си отговорите на въпроса „Можете ли да печелите от AdSense?“, то сайта Ви трябва да има трафик. Трафик от реални хора (а не ботове). Като точната цифра не бих могъл да Ви дам, тъй като колко ще печелите зависи от много неща, дори от ключовите думи на различните статии, но като добро начало бих Ви препоръчал ако имате под 500 уникални посещения на ден, да не се захващате с тази система – печалбите ще бъдат отчайващо малки на ден (до $0.10 – 0.20 на ден).

Използвайте правилните ключови думи
Системата на AdSense използва ключови думи на статиите (но не само, следи и какво е търсил потребителя на рекламата), за да предлага реклами в съдържанието. За това опитайте се да използвате най-често използваните от рекламодателите ключови думи. Това ще Ви гарантира по-високи печалби.

Спазвайте всички правила наложени от Google
Както вече казахме, 27% от печалбите в Google са благодарение на AdSense, за това те много строго следят за измами в системата. Не се опитвайте по никакъв начин да измамите AdSense. Дори и да го направите сега, в близките месеци акаунта Ви ще бъде изгубен, а печалбата Ви няма да бъде изплатена.

Можете ли да печелите от AdSense?

Да, но запомнете следните неща:

Трябва да имате сайт с добро и интересно за потребителите съдържание!
Трябва да имате голям трафик за да печелите много пари!
Трябва да спазвате политиката на AdSense
Трябва да спазвате стриктно и webmaster guidelines
Използвайте банери в съдържанието а не в sidebar-а. Вероятността за клик на потребителите е много по-голяма!
Направете сайт с цел, различна от печелене на пари от AdSense. Това ще Ви гарантира повече печалби

Можете ли да живеете от AdSense?

Този въпрос и въпроса „Можете ли да печелите от AdSense?“ са много сходни. Отговора зависи от много неща. Но аз ще Ви кажа моите размисли – не. Не, не защото не можете да изкарвате по хиляди долари от AdSense, но не защото не трябва да разчитате само на един източник на доходи. Чисто философски. Интернет средата е много по-динамична от всички други среди и не можете да разчитате, че постоянно ще имате интерес към съдържанието което правите. За това, моят съвет е използвайте системата за допълнително печелене на пари от Интернет.

Обобщение на въпроса Можете ли да печелите от AdSense?

AdSense е може би най-лесния за започване проект от който да печелите пари от Интернет. Ако направите нещата които Ви посъветвах по-горе, можете да получите много добри приходи от системата. Но запомнете, това става много трудно и изисква много работа и време, което да прекарате.

За това, Можете ли да печелите от AdSense?
Да! Можете, но се пригответе за много работа, писане на красиво и интересно съдържание и никога не разчитайте само на тази печалба.

Успехи!
Можете ли да печелите от AdSense?