„Ислямска държава“ представи новата карта на света

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Терористите от „Ислямска държава” са публикували карта с изображението на териториите, които планират да завладеят в най-близко време, пише порталът Ahlul Bayt.

Анализаторът на BBC Андрю Хоскън изследва плановете на радикалите. Към 2020 г. бойците искат да завземат земите, които според тях принадлежат на мюсюлманите. В картата балканските държави са обозначени с „Оробпа“, а Испания – „Андалус“.

Хоскън отбелязва, че в групировката днес влизат повече от 50 хил. души от целия свят. Освен това терористите разполагат с 2 млрд. паунда, което им дава възможност са водят военни действия. Журналистът добавя още, че все пак няма да е толкова лесно идеята им да бъде осъществена, тъй като срещу тях са най-силните страни в света.

Същевременно хакери на групировката „Ислямска държава“ (ИД) разпространиха в интернет личните данни на десетки американски военнослужещи и чиновници с призива да бъдат убивани „където и да са“.

Списъкът включва данни на около 1400 души, твърди „Хералд сън“. Освен имена става дума и за длъжности, телефони, адреси на електронните пощи и номера на кредитни карти. Текстът към списъка предупреждава американските военни, че ИД наблюдава електронната им поща и компютърните им системи, „следейки всяка тяхна крачка“.

В социалните мрежи списъкът е разпространен от лица, които се представят за „кибердивизията на Ислямската държава“. Смята се, че ръководителят на групата е британският гражданин Джунаид Хюсейн. Според информациите на Запад той е сред тройката най-издирвани главатари на ИД заедно с предводителя им Абу Бакр ал-Багдади и палача на организацията Мохамедом Енвази, известен още като джихадиста Джон, който на младини е живял и учил в Лондон.В края на юли стана ясно, че терористите от „Ислямска държава“ възнамерявали да се обединят с бойци на „Ал Кайда“ и „Талибан“, за да създадат „непобедима армия“ и да започнат Трета световна война. Те възнамерявали да започнат кървавата си разправа с „неверниците“ от Индия, съобщи изданието Daily Star, като се позовава на документ на групировката.В 32-страничния манифест имало и информация за това, че талибаните от десетки пакистански и афганистански фракции възнамерявали да се обединят в единна „армия на терора“. Тя щяла да бъде ръководена от сегашния главатар на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал Багдади. В документа той бил наричан „единствен владетел на света на мюсюлманите“.Според изданието манифестът на терористите е попаднал в ръцете на американското разузнаване от гражданин на Пакистан. Специалистите признали документа за реална заплаха на международната сигурност.