Избор на врата за дневна

1
Добави коментар
colibri14
colibri14

За вратата за дневната

Дневната е едно от най-малко претенциозните по отношение на дизайна помещения във всяко жилище, но същевременно е и най-използваното от собствениците. Това е стая, която демонстрира огромно разнообразие от възможности, защото не е нужно да се съобразяваме с различни специфични условия. Дневната е помещението, където всички членове на семейството прекарват най-много време, а и е мястото, където посрещаме гостите си, поради което е важен и нейният представителен вид.

Вътрешна врата на полския завод Класен.

За да се подчертае важността на това пространство и да се определи границата с останалите стаи, изборът на вратата на дневната трябва да се прави с изключително внимание и вкус към всеки детайл. Стилът и цветовете трябва да съответстват на интериора и на обзавеждането в помещението, както и да има добра самостоятелна визия, да бъде лесна за поддържане и не на последно място – да бъде функционална. На пръв поглед, изглежда че това са твърде много изисквания за нещо, което по принцип много хора приемат за даденост. Когато една врата изглежда добре, на нея рядко й се обръща внимание, но ако не се вписва добре в обстановката или не е поставена на подходящо място – това определено привлича погледите на гостите.

Изключително подходящи за дневната са остъклените врати, защото изглеждат едновременно стилно и елегантно, отличават се с модерно излъчване и могат лесно да се съчетават с мебелите в съответното помещение, имайки предвид сходствата на материала – витрини от стъкло, масичка за кафе от стъкло и други. Всичко това придава хармоничност и завършен вид на стаята. Препоръчително е цветът на интериорната врата да съвпада с този на цялостното обзавеждане, като е добре да се наблегне на изчистените и тъмни цветове – махагон, тик, венге. Тези цветове придават изисканост и са по-лесни за почистване, а и замърсяванията не се забелязват толкова. Добре е да се внимава с това какви препарати за почистване на повърхността на вратата се използват, за да се избегне увреждане на покритието и остатъци като светли петна. За да се запази блясъка на стъклените елементи, те също се нуждаят от чести грижи.

Вътрешна интериорна врата от стъкло – луксозно изпълнение.

Елементите на вратата трябва да притежават голяма здравина и издръжливост, предвид повишената й експлоатация. Ако има остъкление, то трябва да е закрепено добре в крилото на вратата и при натиск да не помръдва. Не трябва да се допускат силни въздушни течения в помещението, за да се предотврати счупването на остъклението, ако вратата бъде блъсната или затворена с по-голяма сила. Важно е да се обърне внимание и на дръжките на съответната врата. Препоръчително е те да бъдат плътни или да са с плътно хомогенно покритие, за да се избегне тяхното изтъркване при по-продължителната им употреба и да не променят на места цвета си – там, където попадат пръстите.

  Повече съвети може да получите от професионалистите на „Борман Комерс”.