Ето кой е хормонът, който пречи на отслабването и как да се справите с този проблем!

1
Добави коментар
informiran365
informiran365

Advertisement:

Advertisement:

Става дума за лептинът. Това е хормон, секретиращ се в клетките на човешкото тяло. Неговата основна задача е да балансира нивото на енергия в тялото и теглото. Най-общо казано, лептинът може да направи това по два начина – или като стимулира тялото да гори калории, или като изпрати сигнал на мозъка, когато е настъпил момента да храненето да приключи.

Понякога, обаче се случва човешкият организъм да загуби своята чувствителност към лептинът. Обикновено, този момент настъпва след дълъг период на високи нива на хормонът. И от тук идват проблемите с излишните килограми, обясняват колегите от lifebg,.net, тъй като мозъкът вече не се подчинява на командите на хормонът. Тоест не ускорява обмяната на веществата и не подава, навреме сигнал, че яденето трябва да приключи!

Повечето хора, правят една и съща грешка, когато се окажат в това положение – намаляват количеството храна, което приемат, а от там съответно и калориите. Това, обаче се превръща в проблем, защото кара лептинът да нарежда на мозъка, че тялото има нужда от повече храна. Ако сте попаднали в този капан и искате да излезете от него , трябва отново да накарате мозъка Ви да слуша лептинът. Това може да се случи, като се борите с излишните килограми разумно. Избягвайте тези храни – царевичен сироп с високи нива на фруктоза, мазни храни, както и такива с високо съдържание на захар и рафинирани въглехидрати!