Ето как да почистите грима си само с безвредни, натурални средства!

2
Добави коментар
informiran365
informiran365

Едва ли на никой, на който да не му е направило впечатление, че козметичните продукти, които използват жените за сваляне на грим, са направени предимно от 5-6 натурални продукта, които се срещат почти навсякъде. Не случайно повечето козметични продукти за почистване на грим съдържат масло от авокадо, от кокос, краставица, мляко и банан. Причина за това е, че всъщност тези напълно натурални продукти, които не са минали никаква обработка също могат да премахват упорит грим толкова ефективно, колкото козметичните продукти, които ги съдържат.

Advertisement:

Advertisement:

Така, например, кокосовото масло може да Ви послужи за продукт 2 в 1, когато лосионът за почистване на грим Ви е свършил. Просто натрийте кожата с кокосовото масло и го оставете да попие. А след това с памучен тампон, навлажнен, почистете лицето. Ще останете изненадани колко добре овлажнява и почиства лицето кокосово масло.

Друг натурален продукт за сваляне на грим е млякото. Просто напоете тампон с малко прясно мляко, натрийте лицето и след това изплакнете с хладка вода. Млякото действа и като ексфолиант, и като добър помощник в почистването на грима.

За упорити очни линии, сенки и спирали вземете клечка за уши и я натрийте в месестата част на едно авокадо. Но внимавайте да не загребете и месеста част. Нужно Ви е само малко от маслото в авокадото. Преминете през контурите на очите и ще видите колко мощен помощник в свалянето на упоритите козметични продукти за очи е този плод. А освен това подхранва миглите с витамин Е, който се съдържа в него.

Краставицата, пък, поставена на лицето Ви, ще изсмуче всички мръсотии, залепнали по кожата, остатъци от грим и омазняване, а бананът, намачкан на пюре и нанесен на лицето като маска, ще овлажни кожата Ви и ще премахне излишните остатъци от грим по кожата Ви, предадоха колегите от  beu.bg.