Вижте какво трябва да изхвърлите веднага от дома си, за да бъдете здрави!

1
Добави коментар
informiran365
informiran365

Advertisement:

Advertisement:

Според специалисти, трябва редовно да подменяте пластмасовите съдове в дома си, в които слагате храна. А, ако имате стари пластмасови съдове направо трябва да ги изхвърлите, тъй като е много възможно да съдържат елемента бисфенол А. Днес производителите на пластмасови съдове не го използват, но не е изключено елементът да се съдържа в по-старите Ви съдове.

Другото нещо, което е добре да изхвърлите са антибактериалните сапуни. Да, те са ефективни за убиването на микробите по ръцете и тялото, но могат да повлияят на хормоните, заради активната съставка триклозан, която съдържат.

Също така е много важно на всеки 2 месеца да сменяте четката си за зъби, тъй като, ако миете зъбите си правилно, по минимум 2 пъти на ден, косъмчетата на четката се захабяват, а това може да навреди на зъбите и венците Ви, както ѝ да предизвика пародонтит.

И не на последно място трябва да знаете, че маратонките също трябва да се подменят на всеки 6 месеца, защото продължителното им носене захабява подметката и стелката им, а това може да доведе до болки в мускулите и костите.