Унищожаване и борба с къртици – убиване на къртове

5
Добави коментар
tanito_007
tanito_007

Борба с къртици под контрола на РЗИ (ХЕИ)

Специалистите от фирма Бран Инсект ЕООД имат дългогодишен опит в прогонването и унищожаването на къртици, слепи кучета и други вредители. Ето защо гарантираме за високо качество, което разбира се зависи от продължителността и разпространението на подземните вредители. Използваме както съвременни репеленти за отблъскването им, така и други препарати, отрови и ефективни методи за борба с къртици. Извършваме еднократни обработки, а също сключваме и абонаментни  ДДД договори отговарящи на изискванията на РЗИ (ХЕИ) и Министерство на здравеопазването.

Вредни ли са препаратите срещу къртици?

В момента основно предлагаме за свободно закупуване препарат, който е типичен репелент – био разградим продукт, съставен от аромати и есенции към които къртиците изпитват непоносимост. Препаратът не унищожава къртиците, а до около 20 дни след като бъде нанесен прогонва вредителите от нападнатия терен. Процедурата се повтаря периодично на около всеки 2-3 месеца, като през зимата при дълго задържали се минусови температури може да се пропуска някоя от обработките. Препаратът срещу къртици, който е репелент и не ги унищожава може да закупите свободно от нашия онлайн магазин. В много редки случаи срещу по-големи популации от тези вредители, използваме и отровни капсули, но те не се продават и разпространяват свободно, а се нанасят единствено от квалифицирани наши специалисти. Повече за тях може да прочете малко по-долу в тази страница.

Методи и специфики при борба с тези вредители.

Ако проблема е дългогодишен т.е. има изградени много тунели на няколко различни нива под земната повърхност, процедурата по унищожаване или прогонване на къртиците ще е по-бавна и може би по-скъпа. При по-проблемните обекти или такива с чести рецидиви от нападения на къртици, препоръчваме за да е по ефективна борбата с тях, да се комбинират повече от един метод например – чрез напръскване с репелент и чрез залагане на отровни капсули, които ги убиват. Поставянето на капсули изисква предварително записване на час от поне 10 работни дни по-рано. Нанасят се само от наши специалисти и не се продават на трети лица. Не увреждат почвата и растителността, но се изисква нужната квалификация и опит за да се работи с тях.

Как да си помогнете сами за по-качествена защита от къртиците?

Ето няколко неща, които трябва да спазите преди да ни поръчате услугата защита от къртици:

– Не трябва да разравяте или да заравнявате вече образуваните къртичини – купчинки с пръст.

– Не трябва да наливате вода, нафта или други течности в дупките на къртовете.

– Не трябва да тъпчете нищо в къртичините. – Не трябва да поливате с течности върху къртичините, а също и по самата площ, която е засегната от тях, поне 48 часа преди да ви посетим.