Кростренажор

1
Добави коментар
Iva82
Iva82

Кростренажор е сред най-добрите фитнес уреди за сваляне на килограми. Плюса на кростренажорите е, че те съчетават тежките кардио тренировки с уюта и комфорта на спортната зала. Те се използват предимно за тренировка на издръжливост и кардио упражнения при това докато слушате музика на топло в залата. Като промоция могат да следят пулса ви и други показатели за още по-ефективни тренировки.

Кростренажор (или елиптикал) е особено подходящ фитнес уред , тъй като развива всички групи мускули равномерно, при това с много елегантно движение, което позволява поддържането на подходящо темпо в достатъчно забавен ритъм.

Освен за ползване в зала, кростренажор или велоергометър е особено подходящ и за използване в домашна обстановка, което го прави един от най-продаваните фитнес уреди. Той е особено подходящ и за хора с проблеми в ставите, които се нуждаят от физически натоварвания, тъй като уредът не натоварва излишно гърба и ставите, а натоварването пада върху мускулите.

Опциите при избор на кростренажор са доста големи, като се започне по-евтините механични модели, които работят по проста система, в която за задвижването участват само вашите мускули и се стигне до компютърно контролирани кростренажори, при които можете да настроите нивото на натоварване, да програмите най-удобните за вас програми, както и да следите енергията, времето и натоварването, които сте постигнали в тренировката си.

Кростренажорът е изключително удобен за сутрините преди работа, когато нямате достатъчно време (или пък условия или желание) за по-сериозна тренировка, но бихте искали да повдигнете тонуса си преди работния ден. Просто изпийте кафето си и се качете върху кростренажора за 15-ина минутки преди да вземете сутрешния си студен душ – чудесно начало на работния ден, а постоянството при подобен тип упражнения гарантирано ще ви накарат да почувствате разлика във физическото си представяне в дългосрочен план.

Кростренажорът е изключително подходящо решение, тъй като предоставя кардио и силова тренировка, щадящ е за ставите и гърба, а освен това може да се използва както във фитнес центровете, така и у дома.