Кой стои зад Moschino?

2
Добави коментар
Interview
Interview

Хумор, красота, анимационни герои, свежи принтове и много цветове ни радват тази година благодарение на хита в света на модата Moschino. Виновник за това е новият криейтив директор на бранда Джеръми Скот.

Всички звезди са луди по него. Мадона, Кайли Миноуг, Майли Сайръс, Кара Делевин, Риана и Кейти Пери са само част от имената, които не крият симпатиите си към него. Явно дизайнерът притежава, освен чувство за стил, и уникална енергия. Но нищо чудно. Джеръми носи в себе си ДНК-то на марката.

В началото започва като стажант, а вече стои на най-високия пост в компанията. Той умее да интерпретира по един модерен начин идентичността на бранда като смята за най-важен белег посланията и идеите, които носят неговите дрехи.

„Чувствам се като дете на Коледа с много нови играчки. Ключовият елемент при Moschino е хуморът. Те са една от малкото модни къщи с чувство за хумор, а това ми допада много“, коментира той.

Мнозина критици обаче го обвиняват за нестандартните фешън решения. В началото на кариерата му те твърдят, че създава дрехи, които никой не би искал да носи. Джеръми не се влияе особено от тях. Големите му успехи в Jeremy Scott Collection, Adidas и Moschino казват достатъчно.

„Има толкова много сериозни неща по света, че аз просто реших да не бъда от тях. Модата е лукс, който трябва да ти донесе удоволствие и да те накара да се чувстваш добре. Ние живеем в поп свят, а аз съм поп дизайнер в него, също както моят кумир Анди Уорхол е бил поп артист. Това са правилата на играта и ме устройват.”

(Ако този текст ви е харесал го споделете с приятели, за да знаем, че темата ви интересува и искате да продължим да пишем по нея.)

Сходни публикации

Коментари