Игрите на глада: сойка-присмехулка част 2

1
Добави коментар
CelebMeter
CelebMeter

Заглавие: Игрите на глада: сойка-присмехулка част 2 / The Hunger Games: Mockingjay Part 2

Жанр: Фантастика, приключенски

Година: 2015

Режисьор: Франсис Лорънс

Времетраене: 123 мин.

Бюджет: 125 млн.

В последната част от хитовата поредица, „Игрите на глада: сойка-присмехулка част 2″ представя завръзката на историята на Катнис Евърдийн, изиграна от актрисата Дженифър Лорънс, която за пореден път ще влезе в битка с президента на Капитолия – Сноу. Рамо до рамо с главната героиня, Пийта, Финик и Гейл ще се борят за освобождаването на жителите на Панем, опитвайки се да превземат Капитолия и да победят своя противник. На пътя на Катнис ще застанат редица препятствия и предизвикателства, тя ще трябва да се изправи пред морални избори, залагащи на карта не само живота й, но и този на всички нейни близки и приятели.

През 2012 година филмовата продуценска компания Lionsgate обяви официално, че последната част на „Игрите на глада“ ще бъде разделена на две, това обаче не важи за заснемането на лентата, тъй като екипът  на Лорънс реши да направи снимките на двата последни филма наведнъж в периода от септември 2013 година до юни 2014 година.

На 2 февруари 2014 година почина актьорът Филип Сиймор Хофмън, който играеше ролята на Плутарх Хевънсби. По това време снимките на проекта не били завършени, но режисьорът на „Игрите на глада: сойка-присмехулка част 2″ публично съобщи намеренията си да не използва компютърна манипулация за заместването на актьора. Вместо това Франсис Лорънс предпочел да пренапише сценария на филма на местата, където участвал героя на Хофмън.

„Игрите на глада: сойка-присмехулка част 2″ е адаптация на третата поред книга от популярната едноименна поредица на Сюзън Колинс, излязла в тираж от над 26 милиона копия. Продукцията е заснета в три държави – САЩ, Германия и Франция.

Пропусни следващия абзац ако не искаш да разбереш как свършва книгата…

Според финала на книгата, главните герои – Финик, президент Сноу и президент Койн, както и много от придружаващите Катнис Евърдийн персонажи, умират, а Гейл не се връща повече при нея. От друга страна обаче, главната героиня и Пийта стават семейство и имат две деца. Дали ще представят историята по същия начин или създателите на филма ще оставят своя отпечатък върху сценария, предстои да разберем на 20 ноември 2015 година, когато е и световната официална премиера на „Игрите на глада: сойка-присмехулка част 2″.

Актьорски състав на „Игрите на глада: сойка-присмехулка част 2″