Готината страна на кралица Елизабет II

1
Добави коментар
Idiotoria_Taurus
Idiotoria_Taurus

Ясно ни е, че кралица Елизабет II е легенда. Но преди да стане такава и да овладее поведението на кралска особа до съвършенство, тя е била технически механик и е служила в армията през Втората световна война. Вие знаехте ли? Ето това е истинска жена – да се чувства еднакво уверена и в елегантен розов тоалет, и в милитъри зелена униформа.

На 9-ти септември кралицата ще стане най-дълго управлявалият монарх на Обединеното кралство, затова нека си припомним 11 малко познати факта за Нейно величество.

1. На кралицата не й трябва паспорт, за да пътува.

Тъй като всички британски паспорти се издават от името на кралицата, тя на практика няма нужда от такъв за самата себе си.

2. Знае как да стреля с пистолет и автомат.

Въпреки че носи тежка пелерина, неизменната шикозна шапка И… бели ръкавици, Елизабет II може спокойно да стреля с L85. Така се разбиват клишета.

3. Служила е в армията през Втората световна война.

Днес кралицата е единственият жив лидер на държава, участвал във Втората световна война и единствената жена от кралското семейство служила в армията. Тя се присъединява към Женските спомагателно-териториални служби, когато е едва на 18. Там се учи да кара военен камион и придобива сериозни технически познания, което ни води към следващата точка.

4. Тя е обучен механик.

Както вече казахме, не само е карала камионите, но се е научила и да ги поправя. Дори е носила гащеризон и сигурно по покритите и днес с бели ръкавици ръце, едно време е имало машинно масло – не влиза май в стереотипа за истинска принцеса. Вижте нагледно какво може младата Елизабет във видеото.

5. Кралицата има два рождени дни.

Всяка година и на нас ни се иска да имаме не два, ами ако може всеки ден да ни е рожден ден. Ето че при кралицата това желание се е сбъднало. Тя е родена на 21-ви април, но официалната дата на рождения й ден е на първата събота от юни, когато в нейна чест се провежда Военният парад на цветовете.

6. Тя е пращала мейли преди Интернет да стане масово достъпен.

Може кралицата да се присъедини към Twitter едва миналата година, но тя е първият монарх, който изпраща имейл. Това става през 1976, когато тя е в Армията, а Интернет няма нищо общо с това, което е днес. Добра работа, Queen Liz*!

7. Притежава почти всички лебеди в Британия.

И по-точно, на сайта на Монархията пише, че “Короната си запазва правото на собственост върху всички немаркирани неми лебеди в открити води, но Кралицата упражнява само собствеността си върху определени участъци на река Темза и околните нейните притоци”. Колко хора могат да се похвалят, че притежават толкова много лебеди?

8. Няма против случайното фотобомбване.

По време на спортните игри през 2014-та, австралийската хокеистка Джейт Тейлър туитна едно от най-епичните селфита на всички времена. На заден план се вижда как ухилената Елизабет II наднича в обектива.

9. Партнира си с Джеймс Бонд

На кралицата не й трябват големи актьорски умения, за да бъде появата й запомняща се. Макар и не във филм, а в рекламен клип за Олимпийските игри през 2012-та в Лондон, кралицата изглежда като истински таен агент, рамо до рамо с Даниел Крейг.

10. Знаменитостите се редят на опашка, за да й стиснат ръката

Модели, актьори, холивудски звезди, музикални легенди ( The Beatles), срещала се е с всички тях, но винаги те сами идват при нея.

11. Известно е, че харесва импресиите на комика Ali G

Симпатиите към комика са нещо като семейно наследство. Има доказателства, че Кралицата майка също е харесвала скечовете на сатирика. Дори има данни, че на една семейна Коледна вечеря е гледала Ali G по телевизията и се е научила да имитира познатото щракане с пръсти и да казва “Уважение” ( Respect).

Принц Хари пресъздава случката така : “Беше на края на обяда ни заедно, когато тя се изправи и каза – “Скъпа, обядът беше невероятен – уважение” и щракна с пръсти”.

Очевидно е наследствено да си готин в кралското семейство.

*Queen Liz – галено название за кралицата, което английските медии употребяват