Как цветовете влияят на хората?

22
Добави коментар
naskoki
naskoki

Според учените, различните цветове имат различно влияние върху физическото и психическото състояние на хората.

Множество направени изследвания и наблюдения са показали, че различните цветове водят до установяване на равновесие в нашите физически и емоционални функции.

Специалистите в областта на алтернативната медицина или по- точно тези, които прилагат цветотерапия използват цветовете по най- разнообразни начини, с цел да подобрят качеството на живот или да лекуват.

Повечето живи същества, в това число и хората получават енергия от цветове на деня: червеният, оранжевият и жълтият цвят. А, успокоение и младост носят синият, индиговият и виолетовият, които са т.нар. цветове на нощта.

Вижте сами как влияят различните цветове върху психическото и физическото състояние на хората:

ЧЕРВЕНТова е цветът, който символизира енергията, силата и живота. Той придава на помещенията по- топъл вид и спомага за успокояването на болката. Червеният цвят е мощен лечебен агент за лекуване на заболявания на кръвта и кръвообръщението. Той помага изключително много при хора страдащи от депресия. Червеният цвят е свързан с мъжествеността. Червен килим или стена в офиса, ще ви донесат пари. Ако сте търговец, опитайте да носите винаги нещо червено! Това негово невероятно свойство се дължи на силата, увереността и склонността към риск, който носи червеното. Не се препоръчва използването му при хора страдащи от високо кръвно налягане и тревожност. При експеримент, в които хора са седяли под лъч от червена светлина продължително време, след това те се чувствате изключително нервни, ядосани и агресивни.

ОРАНЖЕВОранжевият цвят отразява умствената сила. Той се използва за укрепване на имунитета, повишаване на потентността, подобряване на храносмилането, при гръдни и бъбречни заболявания. Светлите нюанси на оранжевият цвят имат леко затоплящ ефект. Не се препоръчва той да се носи твърде продължително. Оранжевият цвят не трябва да е предпочитан цвят от нервни и лесно ядосващи се хора.

РОЗОВТова е цветът, който е символ на любовта, емоциите и романтиката.Хората, които носят дрехи в този свят привличат вниманието на околните и изпращат импулси към тях, с което сигнализират, че имат нужда от внимание и любов.

ЖЪЛТЖълтият цвят символизира интелекта и се използва като стимулатор на умствената дейност. Той ще ви помогне да мислите по- бързо и да вземете правилното решение, когато сте объркани или се колебаете.При неговата употреба трябва да се внимава, тъй като е силно стимулиращ и може да доведе до преумора и депресия.

ЗЕЛЕНТова е цвета на лечението и спомените. Той ще ви помогне да въведете ред в емоциите си и ще ви успокои. Зеленото е добър основен лечебен цвят, тъй като той стимулира растежа и възстановяването на тъканите, което го прави полезен при костни счупвания.Използвайте зеления цвят за да се свържете с природата.

СИНСиньото е цвета на истината, спокойствието и хармонията, като носи и утеха на ума. Синият цвят е добър за охлаждане, успокоение, възстановяване и защита. Синьото ще ви помогне при треска, кръвотечения и при раздразнена нервна система. Добре действа при изгаряния. Твърде много синьо ще ви направи студени, депресирани и тъжни.

ВИОЛЕТОВ Виолетовият цвят, е добър е при умствени и нервни проблеми. Добре е да се носи  при епилепсия и ревматизъм. Помага при болка в костите.

ЛАВАНДУЛАТова е цвета на равновесието. Използва се за лечение на духа и за спокойствие.

БЯЛ

Това е цвета, който включва в себе си всички останали цветове. Той пречиства тялото и е най- зареждащият начин да си предоставите мир и комфорт от най-високо ниво.Бялото винаги е смятано като пресечна точка на чистотата, невинността, перфектността и триумфа на непорочността над плътта.