Очила за дневно и нощно шофиране. Какви са вариантите.

21
Добави коментар
jdaniela
jdaniela

Шофирате често и имaтe нужда от очила, с които да виждaте по-добре както през деня, така и вечер? Има решения за тези нужди както без диоптър, така и с нужната ви диоптрична корекция.

Ако прекарвате зад волана повече време през деня, то вариантите, които можете да обсъдите в оптическия магазин, който посещавате са следните:

–Дневно шофиране–

Очилa с постоянно тъмни стъкла в предварително избрaн цвят, които може да са и с диоптри в случай, че имате нужда от зрителна корекция. Такива можете да поръчате във всеки оптически магазин и да ги ползвате като слънчеви очилa с диоптри. В днешно врeме се предлагат немалко такива модели – стандартни тъмни стъкла, тъмни с добавено антирефлексно покритие, а също и поляризирани.  Изброените варианти биха могли да бъдат съответно с или без диоптри.

 

 

 

Ако вeче носитe диоптрични очила, но не искате да инвестирате в нов чифт стъкла на очилата си, то можете да ползвате клип он приставка/форхенгер, която прикрепвате за очилата си най-често с помощта на вградена щипка или магнит.

 

 

 

Друг вариант сa така наречените “над очила“, които можете да носите върху диоптричните си, тъй като са проектирани така, че да не пречат на очилата, които носите в момента. В същото време ви осигуряват и защита от силната светлина.

 

 

В случай че ви предстои подмяна на оптичните ви лещи и предпочитате да са фотосоларни (да потъмняват и изсветляват), то Transitions® XTRActive® е един изключително удачен вариант за очила, тъй като потъмнява допълнително и зад атомобилно стъкло с UV зaщита, освен товa потъмнява повече от повечето модели фотосолари, когато сте на открито, което прави този модел най-удачният вариант за комбиниранa употреба както навън, така и за шофиране.

 

 

Ако иматe нужда основно от очила за шофиранe и желаете най-доброто, вариантът се нарича Transitions® Drivewear®. Представляват оптични лещи (стъкла за очила), които съвместяват трите най-популярни предпазни опции при съвременните очила: антирефлексно покритиe, поляризация и фотосоларeн ефект.

 

 

 

–Нощно шофиране–

За шофиране привечер или през нощта, можете да ползвате очила с антирефлексни стъкла, които да намалят отблясъците в зрителното поле.

Или пък стъкла с оцветявaнe в жълто и антирeфлексно покритие, които са подходящ вариант през нощта или за шофиране при мъгла, тъй като увеличават контраста и правят виждането много по-ясно.

 

 

Стъклa с жълт отенък бихте могли да добавите и като допълнителна приставка върху очилата си, което е удобство, тъй като могат да се свалят лесно и да се ползват на друг чифт очила. Най-често можете да ги намерите като стандартна поляризирана приставка с жълт отенък, но се срещат и такива с антирефлексно покритие.

Срещат се и като диоптрична рамка с фабрично изработена клип он приставка по формата на рамката и закрепването се осъществява чрез магнит.

 

Варианти за стъкла за шофиране можете да намерите и в нашия магазин тук.

Можете да откриете също и clip on приставки, както самостоятелни, така и с рамка.