Забравете за пресата! Ето как да изпарите косата си с напълно натурални съставки! Част I!

1
Добави коментар
informiran365
informiran365

На всеки му е ясно, че в днешно време почти всяка 2-ра жена, да не кажем първа, използва различни изключително вредни за косата препарати и нагряващи се уреди, чрез които да оформи прическата си. Най-често жените използват пресите за коса, за да пригладят косата  да я изправят. Но този метод е доста вреден за самата коса, защото изгаря косъма и след време той изтънява, накъсва се, губи блясъка си и косата оредява. Колегите от Dama.bg, обаче ни предоставиха няколко начина, чрез които напълно безвредно да изправим начупените краища, без да горим косата си, само с натурални съставки. 

Advertisement:

Advertisement:

Първият начин е чрез Лайм и Кокос.

Плодът и сокът на един кокос се смесват със сока от два лайма и се пюрират, докато не стане хомогенна сместа.  Оставя се в хладилник за няколко часа, а най-добре цяла вечер, за да стегне, след което се нанася на косата. С помощта на четка за боядисване сместа се разнася по цялата коса, от корена към връхчетата, като паралелно косата се сресва, докато не се премахнат всички заплитания. Маската стои 20-30 минути и се отмива с шампоан и балсам. 

Вторият начин е с Целина

Ако в дома си имате сокоизстисквачка спокойно с нейна помощ можете да си направите тази маска. Необходимо е само да изцедите сока от един цял стрък целина, включително и листата, след което добавете малко вода. Сместа се слага в шише с пулверизатор, а течността се впръсква в косата, като едновременно с това е нужно да се реше, докато не се овлажни както трябва, навсякъде. Оставя се 15-20 минути да престои на главата, след което косата се измива с шампоан и балсам, както обикновено. Този метод е подходящ за приложение преди всяко къпане, защото е напълно безвреден и наистина има афект. 

А останалите два начина очаквайте в продължението на статията..