Наградите „Дарвин“ или най-нелепият начин да умреш

2
Добави коментар
boleyn
boleyn

Шеговитите награди „Дарвин“ се дават на хора, които благодарение на собствената си глупост са загубили живота си. Наградата, обаче се присъжда и на живи хора, които вследствие на пълния си идиотизъм са загубили репродуктивните си способности.

По същество това е интернет-базиран феномен, но около него вече се издават книги и дори е заснет филм. Номинирането, обсъждането и гласуванията за присъждането на наградата се случват на едноименния уебсайт DarwinAwards.com.

Критериите около самата награда са изключително спорни. Отличията се присъждат само в случаите, когато човек сам е причинил смъртта или импотентността си, вследствие на пълна простотия и липса на всякакъв инстинкт за самосъхранение. Наградите не се присъждат при нещастни случаи или вродени аномалии.

Критериите в, които се номинират идиотите са следните:

Върховна простотия:Тъй като „Дарвин“ е хумористична награда, би следвало и обстоятелствата около смъртта на идиота да са обект на сензационна глупост. Потенциалните кандидати трябва да са напълно различни един от друг и уникални в своята абсурдност. Това изключва често срещаните глуповати причини, като пушенето в леглото. Причина за номинация обаче все пак е бил случай, когато пациент е запалил цигара, въпреки лекарското предупреждение да не пуши, тъй като е намазан с мехлем, който има свойството да се възпламенява. Самопредлагане: Наградата се присъжда само на хора, които самостоятелно са причинили смъртта или загубата на репродуктивните си способности. Не се дава при трагични обстоятелства, довели до кончината или стерилитета на други хора. Например: Не се признава убийството на ловец от собственото му куче, което е настъпало пушката, докато той е изпълнявал бойния фекален зов на природата, но се признава причиняването на собствената смърт при създаването в домашни условия на устройство за почистване на комина на основата на ръчна граната.Възраст: Кандидатите за наградата „Дарвин“ трябва да са (били) способни на нормална преценка. Те трябва да са (били) психически здрави и пълнолетни. Доказателствена част: Обстоятелствата около смъртта на идиотите трябва да може да бъде проверена. Историята около умирането трябва да бъде публикувана и документирана в достоверни източници, като статии в уважавани вестници, телевизионни репортажи или отговорни свидетели. 5 най-нелепи награди „Дарвин“: 1. Мъж в инвалидна количка от Южна Корея е бесен, че изпуска асансьора. С нечовешки усилия започва да блъска, в резултат на което вратите се отварят и той полита в шахтата. 2. Идиот от Франция решава да почисти комина си, пускайки метла със закачена на нея ръчна граната, вместо тежест. Резултатът е: два бутнати етажа и един загинал идиот. 3. Млекар от Калифорния чул за експеримент с кравешки метан. След като вързал вимето на кравата за автоматичната доилка, идиотът изчакал около час. Задоволството му при вида на 40-сантиметровия син пламък траяло само няколко секунди до появата на ректална контракция. Кравата експлодирала, убивайки и работника, който паднал, пронизан от летяща тазобедрена кост. 4. Служител в мексикански затвор загинал през ноември 1999 година докато „надзиравал“ брачното свиждане на един от затворниците. През капандурата на покрива Раул наблюдавал своя подопечен, когато най-внезапно се спънал и сгромолясал от седем метра точно до леглото. 5. В Средновековения град Ротенбърг станала сцена на драматичен артистичен опит. 53-годишен мъж от Баден-Вюртемберг позирал гол пред своя фотоапарат, балансиран на върха на каменна стена, когато изведнъж изгубил равновесие и се строполил долу от 10 метра.