Какво да правим, когато намокрим телефона си

2
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Как да спасим мобилното си устройство в 5 прости стъпки

Всички сме изпадали в това положение да намокрим телефона си. Паднал в тоалетната, залят с течност или попаднал по незнаен начин в басейна (най-вероятно забравен в джоба ни). Има много начини как да застрашим телефона си от намокряне и нито един не ви го препоръчваме. 

Ако все пак обаче смартфонът ви е намокрен, не трябва да се отчайвате. Има сериозна вероятност ако действате по правилния начин да спасите това парче нови технологии от превръщането му в боклук.

1. Изключете го

Знаем желанието ви да видите дали всичко е наред, но най-доброто, което можете да направите като начало е да го изключите, за да не се повредят някои фини чипове.

2. Премахнете SIM-картата и батерията 

Което може да се махне, трябва да бъде махнато. Между частиците има влага, която по-лесно ще се отстрани, ако телефонът ви е разглобен.

3. Подсушете го

Един от най-добрите начини е да „изсмучете“ влагата. Това може да стане много неждно със суха кърпа или с помощта на сламка (освен ако действително не сте го изпуснали в тоалетната, тогава горещо не препоръчваме да го правите). 

Виж още: 14 начина как да „хакнем“ тялото си

4. Оставете го да изсъхне

Тук на помощ можете да използвате пакет ориз, който абсорбира влагата. Оставете телефона си в купа с несварен ориз за около 24 часа. 

5. Сглобете и включете 

Ако имате късмет, телефонът ви ще работи пак без проблем.

Източник: „Хъфингтън поуст“