50 милиона ще струват предстоящите избори :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: БНТ

Близо 51 млн. лв. ще струват предстоящите избори, съобщи финансовият министър Владислав Горанов. Това е видно от стенограмата на заседанието оповестена от пресслужбата на кабинета, информира БНТ. Ще бъде приета план-сметката за изборите.

 

Министър Горанов отбелязва, че исканите средства са били в размер на 69 млн. лв. при 39 милиона отчетени на изборите за местни власти и президент през 2011 година, но е постигнато намаление до цитираните 51 млн. лв., като 23 млн. лв. от тях са за възнаграждения.

 

За да се предотврати опасността от слаб интерес към националното допитване, кабинетът обмисля провеждането на информационна кампания, чрез която да се подчертаят широките възможности, които законът предоставя на българите в чужбина за упражняването на правото им на глас.

Правителството апелира и към политическите партии да запълнят в максимална степен своите квоти в съставите на СИК извън страната.

 

Министър Павлова коментира една тенденция кметове на общини да отказват да издадат заповеди за провеждане на избори в част от населените места с над 100 жители, каквото е изискването на закон. Министърът отбелязва, че ще се обърне към главния прокурор, към Върховна административна прокуратура и ВАС за съдействие в подобни случаи.