Семена на вкусни балконски домати за саксия – чери сорт Вилма

1
Добави коментар
gardenshop
gardenshop

Магазин за семена на зеленчуци и цветя gardenshop.pro добави към своя огромен каталог още един симпатичен сорт семена на балконски домати тип чери – „Вилма“.

Характерно за този сорт е, че растенията, които израстват от семената не достигат голяма височина. Това ги прави изключително подходящи за отглеждане в саксии или пластмасови сандъчета на балкона и терасата.

Балконските доматки Вилма са изключително високодобивни. Образуват множество клонки обсипани с цветчета, които по-късно се превръщат в апетитни чери домати със средно тегло около 15 – 20 гр. Плодчетата на цвят са яко червени и много ароматни. Характеризират се със сравнително твърда обвивка и освежаващ доматен вкус.

Този сорт балконски доматки може да използвате както за ранно производство, така и за по-късен добив. Често се използват от ландшафтни дизайнери и флористи при озеленяване на тераси, покривни градини, балконски градини и дори за направа на екзотични и нестандартни букети.

Балконското чери Вилма е много подходящо за украса на ресторанти, спа хотели, кафета, заведения за бързо хранене, които притежават ексцентрични интериори. Те внасят един неподправен стил, съчетани с различни видове палми, драцена, юка и папрати.

Този балконски сорт домати се цени високо заради високата си добивност и заради компактните си размери. Лесно може да го отгледате на остъклената тераса и до него да засеете семена на босилек, магданоз или други видове подправки, често използвани у дома.

Спецификация Сеитбена норма За производство на чери домати от този балконски сорт ще са ви нужни около 30 – 40 гр./дка., независимо дали ги отглеждате на открито или в полиетиленови оранжерии. Време на засяване за разсад Сортовите семена на доматите Вилма засейте в периода 20 февруари – 30 март. Време за засаждане на разсада От 25 март – 20 април може да засадите разсада в тунели, полиетиленови оранжерии или на открито. Разстояние едно от друго 80 – 120 см м/у редовете и 40 – 50 см едно от друго в ред. Период на плодоносене – Вид отглеждане Балконското чери доматче  може да отглеждате на открито в парници и оранжерия, както и на балкона в саксии, пластмасови сандъчета и различни видове съдове за цветя. Добив –

 

Плодове Плодовете са тип чери, кръгли и ярко наситено червени, вкусни с приятен домтен аромат. Събрани са много на брой на клонки. Брой семена в 1 грам Около 250 – 350 бр. Технически характеристики

Размер на опаковката – 15/10 см

Семена в една опаковка – от 50 до 70 бр. семена.

Тегло на продукта – 0,005 кг (5,00 гр.)

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена от балконски домати за скасия Вилма има срок на годност на семената и процент на тяхната кълняемост. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол).