Тайната група на Фейсбук – T.N.R. 250 :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

В технологичния свят, макар и парите да се изливат над Силициевата долина като порой, показността в някои случаи не се приема много добре. „Ако някой си купи скъпа кола и публикува нейна снимка, става обект на подигравки и порицание,“ споделя анонимен ръководител във Фейсбук пред „Ню Йорк Таймс“.

 

Във Фейсбук обаче има тайна група, чиито членове обсъждат помежду си какво обмислят да си купят, казва Ник Билтън от „Венити Феър“, пише profit.bg. Групата се нарича T.N.R. 250, съкращение от The Nouveau Riche 250 (новобогаташите) и в нея влизат първите 250 служители на Фейсбук, голяма част от които станаха милионери след като социалната мрежа излезе на борсата.

 

Според Билтън в тази група се обсъждат закупуванията на яхти, самолети, портрети на Банкси и тропически острови. Според Билтън в защита на групата трябва да се каже, че се обсъждат и най-различни филантропски каузи.

Ако обаче никога не сте чували за T.N.R. 250, това вероятно е така, защото цялата дейност на групата се пази в тайна и не достига до никакви социални медии – и най-вече Facebook.

За богатите служители на Facebook човек трябва да умее да лавира между това да да се наслаждава на новото си богатство и да бъде в тон в настроенията срещу показността в Силициевата долина.