Hitman: Agent 47 / Хитмен: Агент 47 (2015) Гледай онлайн в HD качество!

1
Добави коментар
redehakastudio
redehakastudio

## Режисьор : Александър Бах ## В ролите : Хана Уер, Емилио Ривера, Томас Кречман, Кийрън Хайндс, Закари Куинто, Рупърт Френд, Дан Бакедал, Ролф Канис ## Времетраене : 96 мин ## Субтитри : Няма ## Резюме : „Броят на килърите в един филм е правопропорционален на труповете в него“. – Сценарна истина

Светът на професионалните убийци, или за по-кратко „килъри“ е извор на творческо вдъхновение още от зората на киното, когато немият чернобял екран не предлага тътен от изстрел от снайпер или скърцане на автомобилните спирачки.

Хитмен: Агент 47 – всичко е тест Със стотиците заглавия, в които човешкият живот не струва много, за авторите става все по-трудно да намерят индивидуалните черти на своите герои, тези детайли, които ще ги отличат като пръстови отпечатъци от останалите конвенционални продукти в сивия поток от кинопродукти, залели екраните за последните трийсетина години. В това отношение „Хитмен: Агент 47“ е сполучлив дебютен опит в комерсиалното кино, със своя ниша и перспективи за развитие.

Агент 47 (Рупърт Френд) няма име и за идентификация използва последните две цифри от баркода татуиран на тила му. Резултат от секретен биогенетичен проект, ръководен през годините на студената война от съветския учен Пьотр Литвенко (Кийрън Хайндс), той се ползва в определини кръгове с безупречна репутация, дължаща се на безупречния му професионализъм – той е програмиран да убива.

Хитмен: Агент 47 – всичко е тестОблечен с черен костюм, бяла риза и червена вратовръзка, той сее смърт с елегантността и лекотатата на балерина от класическата руска школа. Без емоции, светкавично бърз и виртуозно точен, той изпълнява задълженията към работодателя си с методичност и ловкост. Загадъчната Катя Ван Дийс (Хана Уайър) е неговата поредна цел, но не и мишена.

Очарователната млада девойка е Агент 90, за което самата тя съвсем не подозира. Единствената й грижа е да открие един мъж, за когото има съвсем неясни детски спомени, и който вероятно би отговорил на от много житейските въпроси, които я човъркат. На помощ се притичва андроидният килър, който става неин покровител и наставник.

Хитмен: Агент 47 – всичко е тестВдъхновен от популярна видеоигра, „Хитмен: Агент 47“ остава верен на естетиката на комикса и чистото забавление. Без да изпада в мелодраматичен уклон (сираче търсещо баща си) или психоаналитичен делириум (сираче търсещо баща си), филмът предлага поредица от забележителни от визуална гледна точка преследвания, престрелки и ръкопашни схватки, които се увенчават със сцената „сираче намира баща си“.

И понеже дебютиращият в пълнометражното игрално кино режисьор Александър Бах, е избрал екшън жанра, зрителят няма да има възможност да се просълзи от умиление и да се присъедини към кратката радост на разделените от съдбата персонажи.

Хитмен: Агент 47 – всичко е тестПротивниците им от „Синдикейт Интернешънъл“ кроят злокобни за човечеството планове и само своевременна и бърза намеса би могла да ги неутрализира. Филмът може да се разглежда и като маниеристично упражнение по стил, почит към класиците и заявка за зрелостно свидетелство пред масовата аудитория, защото представя с вещина всички елементи, които са в пакета на съвременното кино търсещо признание в бокс офиса.

„Хитмен: Агент 47“ остава зрелище и развлекателен разказ, без претенции за послания с дълбоки философски прозрения. Публиката не може да не подкрепи този трезв подход, който честно дава това, което обещава. Мъгляво споделените от главните персонажи идеи, че човек сам е ковач на съдбата си, че истински силното желание се сбъдва и, че всеки индивид притежава неподозиран потенциал, не крият нищо ново. Пределно ясен е стремежът на автора да избяга от назидателно-поучителната форма в диалога си със съвременния зрител. А той, съвременният зрителят, е много трудна мишена и не обича да му се натрапват брутално мнения, които подлежат на безконечни дискусии.

Hitman.Agent.47.2015.HQ.Cam.Xvid.HaL0