Тони Димитрова стана почетен гражданин на Бургас

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Изпълнителката Тони Димитрова стана почетен гражданин на Бургас. Това решение взеха днес общинските съветници на редовното си заседание. Предложението за удостояването на певицата с това звание дойде от кмета Димитър Николов и бе прието единодушно, без дебати по въпроса.

Докладната влезе в дневния ред под №1. Според документа, внесен от градоначалника, Тони Димитрова е една от най-ярките емблеми на Бургас. Певицата винаги е популяризирала родния си град през житейския и професионалния си път до момента.

Успехът на Димитрова започва през 1995-а година, когато се явява на конкурс, организиран от Ева и Гого Найденови за попълване на група “Горещ пясък”. Още в началото на следващата година изпълнителката става солист на оркестъра. Отново през 1996-а година певицата печели и 3-тта награда в конкурса “Бургас и морето” с песента си “Ах, морето”.

През следващите 20 години до днес песните й се слушат в цялата страна, както и на още три континента по света. Тони Димитрова е една от певиците с най-много участия, самостоятелни турнета и концерти. Също толкова известна е със своята естественост, искреност и любовта си към родния Бургас.