Предколедна екскурзия Австрия – Германия: Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее

1
Добави коментар
suntravel
suntravel

1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 18.00 ч.по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Залцбург.  

2 ден: Пристигане в Залцбург – град на музиката и солта. Туристическата програма започва от Капител плац – основния площад, около който се намират Катедралата, Резиденцията на архиепископа, крепостта Хоензалцбург – една от най-големите запазени досега в Европа (строителство й  започва през 1077 г. и  продължава близо 6 века  до 1683 г., като многократно е  разширявана, достроявана и подновявана);родната къща на Моцарт – намира се на главната търговска улица „Гетрейдегасе“ № 9 – тук на 27 януари 1756 г. в семейството на придворния композитор и музикант  Леополд Моцарт се ражда един от най-великите композитори – Волфганг Амадеус Моцарт; дворецът „Мирабел“ – разположен на десния бряг на р. Залцах, той е построен от архиепископ Волфганг Райтенау за неговата приятелка Соломе Алт, която в разрез с католическите канони, забраняващи на свещениците да създават семейство, му ражда 15 деца.Свободно време за самостоятелна разходка из тесните улички в стария град. Нощувка.  

3 ден:  Закуска. Отпътуване за eзерото Химзее – най-голямото езеро в Бавария. Посещение на двореца Херенхимзее, копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски (до замъка се пътува с корабче): Лудвиг ІІ купува острова през 1873 г. с мисълта да построи на него новия Версай. Всъщност, мястото до Етал, където сега се намира един от дворците му Линдерхоф, е било планувано за дворцовото копие, но теренът се оказал твърде малък. При пребиваването си в Париж самотният крал изучавал архитектурата по времето на Луи XIV, на когото подражавал. В двореца има 70 стаи, от които 50 никога не са завършени. Лудвиг живял тук за общо само 10 дни през септември 1885. След две години и островното бижу отваря врати за туристите. Съдбата на кралската сграда е подобна на Нойшванщайн – за съжаление е недовършена. Отпътуване за Мюнхен. Туристическа програма в града: Мариенплац – който от 1158 г. /основаването на града/ е истинското сърце на Мюнхен; Старото и Новото кметство; Фрауенкирхе – един от най-известните символи на Мюнхен и безспорно най-прочутата готическа църква в Германия; Резиденцията на Кайзерите; най-старата бирария “Хофбрьойхаус”. Свободно време. Връщане в Залцбург. Нощувка.                                                                                                                    

4 ден: Закуска. Отпътуване за Виена. Туристическа програма във Виена (минимум 9 часа; за целта е нужно ползването на метро): Ринга – булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Ринга е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. Пешеходна разходка в центъра на Виена – Хофбург, ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала „Св. Стефан“ – символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. По желание посещение на двореца и градините Шонбрун. Свободно време. Отпътуване за България.  

5 ден: Връщане в България рано сутринта.  

 

Промоционална цена: 259 лева  

 

Цената включва:

* транспорт от и до София с автобус *** снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки

* 2 нощувки със закуски в района на Залцбург в хотел ***

* туристическо и информационно обслужване

* организатор от фирмата, придружаващ групата  

Цената не включва:

* пътна такса – 15 евро (заплаща се задължително на място в деня на заминаване)

* екскурзия до Мюнхен и двореца Херенхимзее – 15 евро (при група мин. 20 рах)

* медицинска застраховка – 10,00 лева,  за туристи над 65 год. – 20,00 лева

* доплащане за единична стая 20 евро за нощувка