Феноменалният Иво Папазов–Ибряма с уникален концерт в Арена Армеец

1
Добави коментар
Svetsko
Svetsko

Иво Папазов–Ибряма, единственият български музикант, удостоен с награда на BBC и обявен за най-добрия кларинетист в света, ще изнесе уникален по рода си концерт в София следващата година. Събитието ще се състои на 19 март (събота) 2016 г. в най-голямата зала в страната – Арена Армеец, единственото място, достойно за таланта на изпълнител, признат и почитан в цял свят.

И това не е всичко – в концерта ще се включат симфоничен оркестър под диригентството на Георги Андреев, който ще бъде и музикален продуцент на събитието, както и много приятели на Ибряма, които засега се пазят в тайна. Едно обаче е напълно сигурно – Иво Папазов подготвя шоу, което ще остане в историята и ще се помни дълго. За него казват, че ако на много музиканти не им стига въздуха, за да изсвирят това, което искат, то на него не му стига звука в кларинета, за да изсвири това, което може.

Колкото и да е невероятно, Иво Папазов-Ибряма не е имал голям концерт в пределите на родината ни, въпреки че от години обикаля световните сцени, където свири пред десетки хиляди. През 2005 г. той печели Наградата на публиката на Би Би Си (BBC – Radio 3 World Music Audience Award 2005) за албума “Панаир”, която му е връчена лично от продуцента на Pink Floyd Джо Бойд на официална церемония в Нюкасъл.

В репортажа си за церемонията британският вестник „Индипендънт“ го нарича „свръхестествен гений на кларинета“.

Музиката му днес е извор на всичко, което ни обединява като нация – нежно, лирично и лудешко-весело преплитане от пъстри звуци,  красиви мелодии и импровизации. Истинска шевица от ритми, отварящи сърцата ни към най-съкровеното.

Концертът на Иво Папазов-Ибряма със Симфоничен оркестър и приятели ще се състои на 19 март 2016 г. в зала „Арена Армеец“ в София. Начало: 20:00 часа. Билети за уникалното събитие вече могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и online ТУК на цени от 20 до 55 лв.