С тези хобита ще станете по-умни и креативни

4
Добави коментар
boleyn
boleyn

Избирайте хобитата си умно!

Хобито е чудесен начин човек да се откъсне за кратко от напрегнатото си ежедневие. Има обаче някои занимания за свободното време, които освен че ще ви помогнат да си прекарате приятно, ще ви направят и по-умни.

Ето и пет хобита, които ако практикувате по-дълго време, ще ускорят значително дейността на мозъка ви:

Усвояване на чужд език

Решите ли да научите нов език, освен че ще добавите нова полезна графа в автобиографията си, вие ще развиете остротата на ума си.

Това ще накара мозъка ви да се справя по-лесно с редица сложни задачи, независимо от естеството им. С практиката можете и да се научите да мислите на чужд език, което ще е ясен знак, че сте постигнали целта си.

Започнете да играете отново видеоигри

Видеоигрите могат да развият ума ви, стига да не сте тийнейджър. Не става въпрос за изпълнените с насилие сценарии, а за тези, които ви помагат да развиете по-добра концентрация между пръстите и очите си.

Видеоигрите ще ви помогнат да взимате по-бързи решения в критични ситуации. Най-препоръчителни са логическите игри и куестовете.

Пъзелите като тренировка срещу стреса

Процесът на редене на пъзел може да бъде изнервящ, но той стимулира мозъчната активност и доказано повишава интелекта.

Самото хоби ви подготвя за ежедневните проблеми, пред които се изправяте и ви подготвя да се справите със стреса. Учени препоръчват реденето на пъзели като средство за превенция на деменция, защото това хоби запазва свежа мозъчната активност до дълбока старост.

Четенето на книги – полезно и приятно

Научен факт е, че през живота си човек не може да изчете дори и 0.5 процента от всички издадени книги. Толкова огромно е разнообразието, което имат хората, избрали това хоби, информират ни от ezine.bg. Освен приятно занимание, чрез книгите човек може да опознае света без дори да излезе от дома си, като в същото време поддържа ума си фокусиран и свеж.

Hayчeтe ce дa cвиpитe нa мyзиĸaлeн инcтpyмeнт

Xopaтa, ĸoитo мoгaт дa cвиpят, винaги ca cмятaни зa нaдapeни и интeлигeнтни.

Kaĸтo и yчeнeтo нa eзиĸ, cвиpeнeтo cъщo e дoбpe дa ce oвлaдee в пo-paннa възpacт – милиoни xopa пo cвeтa oбaчe ce нayчaвaт дa cвиpят нa paзлични инcтpyмeнти и ĸaтo възpacтни. Дoбpaтa нoвинa e, чe имa нeмaлĸo инcтpyмeнти, ĸoитo мoгaт дa ce oвлaдeят cpaвнитeлнo лecнo.