„Ал Кайда“ избрала за мишени Бил Гейтс, Уорън Бъфет и Майкъл Блумбърг

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

Бил Гейтс, Уорън Бъфет, Чарлс и Дейвид Кох и бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг са посочени като цели на нападения от „Ал Кайда” в последния брой на списанието на терористичната организация, съобщава NBC News.

В списъка от целите на терористични атаки са включени известни американски бизнесмени и обществени фигури. Имената им можели да отпаднат, ако инвестират преведат пари от сметките си за инвестиции си извън САЩ. От бизнесмените се иска и да се обявят против Израел.

В списанието, което излезе 2 дни преди годишнината от терористичните актове на 11 септември, има призив освен това към афроамериканците да се присъединят към „Ал Кайда”, за да се противопоставят на  „потисничеството и несправедливостта към себе си”, съобщава CBS News.

Вчера „Ал Каида” обеща да окаже помощ на „Ислямска държава” в борбата с международната коалиция, оглавявана от САЩ. Лидерът на терористичната групировка Айман ал Зауахири е заявил, че неговите бойци ще се присъединят към ислямистите срещу коалицията в Ирак и Сирия, ако се наложи. Той подчертава, че решенето не означава обединение на двете групировки.

Списанието на „Ал Кайда” Inspire излиза от 2010 г. на английски. Един от организаторите на терористичния акт о време на маратона в Бостън – Джохар Църнаев, заяви пред следствието, че с брат си Тамерлан именно там прочели инструкциите как се прави бомба.