Кметът на Смолян николай Мелемов с награда в конкурса „Кмет на годината“

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Кметът на Смолян Николай Мелемов беше отличен в категория „Съхранена история и култура” в конкурса „Кмет на годината 2015”. Наградата бе връчена от Вяра Анкова, генерален директор на БНТ. В тази категория отличените градоначалници са трима – по един за малка, средна и голяма община, съответно кметовете на Банско, Смолян и Велико Търново. Церемонията по награждаване на победителите в националния конкурс „Кмет на годината“ бе организирана съвместно от Портала на българските общини Kmeta.bg и Информационна агенция „Фокус“. На церемония снощи в хотел „Маринела“ в София 38 градоначалници получиха наградите, разпределени в 14 категории.

Гласуването се осъществяваше на специално изградена онлайн платформа в продължение на 3 месеца. Над 400 хиляди души дадоха своя вот и определиха победителите.

„Когато всички работим за опазване на културно историческото наследство, съхраняваме българската нация, нашите дух и идентичност, което ни прави ценни в обединена Европа. Тази година възродихме Роженския събор след 9-годишно прекъсване. На него имаше над 350 хил. българи, някои от които дошли от други континенти. Три дни поляните се огласяха от песни танци и хора. Ще завърша с призива, който се носеше из планината : „Да живее България !”, заяви при награждаването Мелемов.

На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, на земеделието и храните Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД „Околна среда“ на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент – Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и член на Комитета по регионалното развитие – Андрей Новаков.

Пресцентър на община Смолян