Бой до смърт в нощно заведение край Хасково, мъж си глътна езика

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

37-годишен мъж от Хасково е бил пребит до смърт в нощно заведение край Хасково. Инцидентът, за който съобщиха читатели на Haskovo.net, е станал призори в събота, около 3.30 часа. Тогава две компании се скарали и стигнали до бой. Охраната се намесила да ги разтърве, а потърпевшият посегнал и на един от тях. Според присъствали на мелето трима от охранителите му скочили и го пребили (Haskovo.net разполага с имената на двама от тях, но не ги публикува, защото не не може да се свърже с тях за гледната им точка за инцидента). Мъжът паднал на гръб и си глътнал езика.

Инцидентът е можело да има фатален край, ако младо момче от заведението не проявило хладнокръвие и не му е извадило езика, с което на практика е спасило живота му. Името на спасителя е Алпер Йълмаз от Хасково, студент трети курс стоматология в Медицинския университет в София. Ето неговия кратък разказ:

„Видях че две компании се сбиха, охраната се намеси и ги изведе навън. Малко след това излязох да видя какво става. Мъжът лежеше на земята, а хората около него се суетяха и викаха, че си е глътнал езика. Някой каза, че вече си е отишъл. От охраната се мъчеха да бръкнат в устата му, но той беше мъж над 100 кг, с много силна захапка. Нямаше дишане. Извиках да ми дадат някакъв метален предмет, някой ми тикна в ръцете сгънат нож. Успях да го провра между зъбите и да извадя езика. Мъжът пое въздух, но беше в безсъзнание поне 10-15 минути. След това дойде линейката, поне 40 минути след инцидента”.

От МВР Хасково потвърдиха за инцидента. Според полицаите, които са се озовали на място малко по-късно заедно с линейката на Бърза помощ, охранителите са съобщили, две компании се сбили, а те ги извели навън. Там пострадалият мъж им е посегнал. Един от гардовете го ударил, той паднал и си глътнал езика. Според полицията своевременната намеса на младото момче наистина е спасила живота на мъжа.  

Впоследствие обаче пострадалият отказал да съдейства на органите на реда. След като бил прегледан в Бърза помощ и раните му били обработени, той заявил, че случилото се  е негова работа и отказал да дава показания и да повдига обвинения.

От заведението пък коментираха, че след грозните нощни сцени пострадалият мъж се обаждал да се извини за поведението си, като се оправдавал с пияната си глава. Управата получила благодарности и от другата компания, с която пияният се сбил, защото ако не била намесата на гардовете, те също щели да си изпатят.

От полицията заявиха, че по случая се води разследване.

Тодор Кръшков