Какво се случва с тялото ни, ако караме седмицата само на пица

3
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Експеримент проверява как организмът ни приема диета само от бургери и пица за седмица

Представте си еманацията на истинския мързел. По цял ден лежите в леглото и се тъпчете с пица и бургери, докато четете или гледате нещо интересно. Всеки си е имал периоди, в които да си мечтае за нещо подобно, пише „Дейли мейл“. 

А сега си представете да ви го предложат в името на науката. 

Учените от университета Темпъл провели експеримент, който представлява точно това. Те накарали доброволци да поемат по 6000 калории на ден под формата на бургери и пица в продължение на седем дни. На участниците били забранени всякакви по-сериозни физически натоварвания. 

Резултатите показали очаквано вредния ефект на поемането на толкова много храна без никакво движение.

Видео: Въздействаща реклама срещу затлъстяването ни кара да се замислим

Теглото на участниците в експеримента се покачило средно с по 3.5 кг. за тази една седмица, а само за два дни нивата на глюкоза в кръвта им са скочили значително и развили инсулинова резистентност, която може да доведе до диабет тип 2. 

Това е диетата на много американци, съставена от пица, хамбургери и неща от този сорт, споделя Салим Мерали, който е един от авторите на изследването. 

Според друго проучване на Бостънския университет честата консумация на хамбургери се свърза с увеличен риск от наднормено тегло.

Виж още: Затлъстяването по-смъртоносно от пушенето

Източник: „Дейли мейл“