Избелване на зъбите по естествен начин в домашни условия

1
Добави коментар
lilqnaantonova
lilqnaantonova

На всички нас ни е ясно колко е важна красивата и бяла усмивка за цялостния ни вид. На самите нас ни прави много приятно впечатление, когато видим някого с чисто бяла усмивка. Пожълтяването на зъбите се дължи на много различни фактори. Не всичко опира до цигарите и кафето. Има редица други причини, които могат да доведат до този неприятен резултат, а именно – пожълтяване на зъбите. Разбира се, по магазините се продават безброй много продукти за избелване, но причината, поради която не ги купуваме е ясна – високата цена. Освен това, когато започнем процедура по избелване на зъбите с такъв продукт, трябва да се лишим от консумацията на дадени храни и напитки. Сега ще ви разкрием начини, чрез които да избелите усмивката си в домашни условия, без да се налага да купувате скъпи продукти.

Лимон

Първият начин е изключително лесен и достъпен за всички. Ще имате нужда само от половин лимон. Това, което трябва вие да направите, е внимателно да изстискате сока на половин лимон и нежно да го втриете върху зъбите си. Енергичните движения ще спомогнат не само за избелването на зъбите ви, но и за изчистването на зъбния камък.

Мед и сол

Колкото и нестандартна да ви звучи тази комбинация, сместа от мед и сол отново има силата както да избели зъбите ви, така и да почисти зъбния камък. Резултатът не е мигновен, но със сигурност чакането си заслужава. Достатъчно е да смесите една чаена лъжичка пчелен мед с половин чаена лъжичка готварска сол и да търкате не много силно зъбите си с тази смес 2 пъти седмично.

Активен въглен

Друг ефикасен начин, лесен за приготвяне в домашни условия, е сместа от 2 таблетки активен въглен и вода. Ще имате нужда от керамичен съд, където да смесите съставките. След като получите хомогенна смес, измийте 2 пъти зъбите си с нея, с помощта на четка за зъби. Накрая, изплакнете добре. Няма да усетите неприятен вкус, защото активният въглен е почти безвкусен.

 Сода за хляб и кислородна вода

Следващата рецепта е също много ефикасна и лесна за приготвяне в домашни условия. Ще имате нужда от 1 чаена лъжичка кислородна вода (3%), 1 чаена лъжичка сода за хляб (сода бикарбонат) и половин чаена лъжичка вода. След като разбъркате добре всички съставки, измийте зъбите си със сместа. Процедурата трябва да повтаряте 1 път седмично, докато постигнете желания резултат.