One Dance Week пуска пас за всички събития от феста

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Остава по-малко от месец до фестивала за танцово изкуство

Остава по-малко от месец до международния танцов фестивал One Dance Week, който ще се проведе от 17 октомври до 1 ноември в Пловдив. 

Фестивалът цели да покаже на всички ценители на съвременния танц и пърформанс прекрасно шоу и наслада за окото. Билетите за фестивала могат да се намерят вече в мрежата на Eventim, като фестивалният пас, който струва 40 лв., дава достъп до всички спектакли от програмата. 

Посетителите ще могат да се насладят на 9–те спектакъла от програмата на фестивала, създадени от световно признати имена от съвременното танцово изкуство.

One Dance Week Festival Pass е създаден за приятелите на танцовото изкуство, за ценителите и тези, които не искат да пропуснат нито една среща с големите хореографски имена и таланта на изпълнителите, които ще се включат във фестивала.

Деветте хореографски творби в международната програма на One Dance Week ще разкажат девет различни истории, използвайки изразните възможности на танцовото изкуство – различни техники на движение, физическия инструментариум на тялото, като средство за създаване на сценични образи, фокус, музика, сценография – елементи, които карат публиката да съпреживява всяко едно движение на изпълнителите.

Програмата, както винаги, е структурирана в няколко модули, които обхващат различните аспекти на правенето и възприемането на съвременните изпълнителски изкуствa: танцови уъркшопи за професионалисти и студенти; професионални уъркшопи за сценичен светлинен дизайн; танцови ателиета за деца от различни възрасти, филмова селекция, серия от срещи и разговори на живо с артистите от международната програма на One Dance Week 2015. 

Всички събития от съпътстващата програма на фестивала са с вход свободен.  

Самият фестивал One Dance Week е насочен към съвременния танц и пърформанс. Организатори на мероприятието са Фондация ЕДНО за култура и изкуства в подкрепа на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата. Партньори на събитието са Община Пловдив и Фондация „Америка за България“.

Фестивалът започва съществуването си през 2008 г. като първоначално се случва в София под наименованието Sofia Dance Week. 

Следвайки генералните политики за децентрализация на културния живот, екипът на форума предприема смелата и вдъхновяваща стъпка встрани от центъра, за да подкрепи кандидатурата на Пловдив за културна столица на Европа 2019, вече станала факт. 

След седем успешни издания One Dance Week съумява да създаде своя публика и да се превърне в марка за сигурно артистично качество.