„Наследниците“ – съвременна приказка на Disney Channel за борбата между доброто и злото

1
Добави коментар
Svetsko
Svetsko

„Наследниците“ – съвременна приказка на Disney Channel за борбата между доброто и злото

Остават броени дни до премиерата в България на най-новата продукция на Disney Channel – „Наследниците“. Феновете на приказните герои на Дисни ще имат възможността да гледат за първи път филма на 19-ти септември, събота, от 11:30 часа, по Disney Channel България.

С игриво намигване към класическите приказки, „Наследниците“ на Дисни заменя замъците с класни стаи, за да създаде съвременна, музикална история за предизвикателствата, с които се сблъскват юношите, стараейки се да оправдаят очакванията на родителите си. С изненадващи превъплъщения, сюжетни обрати и щипка ироничен хумор, филмът е предназначен както за деца, така и за възрастни, тъй като историята закачливо представя възможностите за това какво се случва след „… и заживели щастливо“.

Филмът ни отвежда в идиличното кралство Аурадон, където Бен, доброжелателният син на Краля Чудовище и Кралица Бел („Красавицата и Звяра“) е готов да заеме трона. Първата му заповед е да се даде шанс на Мал, Иви, Карлос и Джей – проблемните потомци на Злодеида, Злата Кралица, Круела Де Вил и Джафар, които са били затворени на Острова на Изгубените в продължение на 20 години, да се върнат обратно в кралството. На децата на злодеите се позволява достъп до Аурадон, с цел да посещават подготвително училище заедно с тийнейджърите – наследници на Феята кръстница, Ариел, Спящата красавица и Мулан. Историята във филма ще покаже дали тийнейджърите ще последват стъпките на техните зли родители.

Срещата между децата на злодеите и тези на добрите приказни герои поставят редица основополагащи теми като тези за самоувереността, откриването на вътрешната красота, свободата на избора, личната отговорност, работата в екип, справедливостта и съчувствието.

Режисьор на „Наследниците“ е Кени Ортега – носител на награда Еми (“ Училищен мюзикъл”). Освен режисьор, той е и хореограф и изпълнителен продуцент на филма.

Част от актьорския състав се състои от популярни лица, които сме гледали в други продукции на Дисни. Сред тях е Дав Камерън ( „Лив и Мади“ ) в ролята на Мал – дъщерята на Злодеида; Бубу Стюарт („ Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще”) в ролята на Джей – синът на Джафар; София Карсън в ролята на Иви – дъщерята на Злата Кралица; и Камерън Бойс ( „Джеси“, „Геймърски наръчник за почти всичко“) в ролята на Карлос – синът на Круела Де вил. Мичъл Хоуп е в главната роля на Бен, синът на Крал Чудовище и Кралица Бел. Сред звездните имена е това на носителката на награда „Тони“ – Кристен Ченоует, която се превъплъщава в ролята на Злодеида. Във филма участват още – Кати Наджими (“Хокус Покус”) в ролята на Злата Кралица, Уенди Ракел Робинсън („Играта”) като Круела Де Вил и Маз Джобрани (“Преводачката”) като Джафар.

Съвременният саундтрак на филма съдържа шест оригинални песни – от електронна денс музика до балади, както и ърбън поп изпълнение на „Бъди наш гост“ от приказката „Красавицата и Звяра“.

Сценографията на двата свята, този на Доброто – Kралство Аурадон и на Злото – Островът на Изгубените, е дело на Марк Хофилинг (“Плажен тийн филм”, “Училищен мюзикъл”), a дизайнът на костюмите е на Кара Саун (“Проект Бягство”, “Най-добрият денс състав на Америка”).