Симеонов: Няма да подкрепим Константин Пенчев :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

2
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: novini.bg

 Няма логика да подкрепим кандидатурата на Константин Пенчев, след като не сме убедени в неговата независимост. Това заяви в предаването „Лице в лице” по bTV лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов, коментирайки решението на Фронта да не подкрепи предложението на ГЕРБ за конституционен съдия и да издигне свой кандидат в лицето на Михаил Кожарев.

 

„Нашата преценка за г-н Константин Пенечев не е достатъчно ласкава. Имаше случаи, в които на няколко пъти си променяше позицията. В началото беше от НДСВ, след това добре се сработи с ГЕРБ”, посочи той.

„Михаил Кожарев е безспорен патриот. Постарахме се да намерим подходяща кандидатура и се спряхме на него”, каза още Симеонов. 

 

Той коментира и отказа на ПФ да подкрепи антикорупционния закон на вицепремиера Меглена Кунева. „Този закон не беше приет от нас, защото беше калпав. Абсолютно калпав е: с неговите клаузи, с неговите членове, които предполагат анонимно разследване. Законът не трябва да бъде връщане в мракобесието”, подчерта той. 

 

„На заседание на комисия сме предложили много текстове. Те не приеха и буквичка от тях. Просто упорито си го бутат напред”, каза още депутатът.