Седем кандидати в битка за кметския стол в Кирково

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Седем са кандидатите за кмет на община Кирково, регистрирани в Общинската избирателна комисия, каза председателят на комисията Стефан Радионов. Движението за права и свободи издига Шинаси Мехмедов Сюлейманов, ГЕРБ – Румен Младенов, БСП – Венелин Башев. Местната коалиция „Бъдеще за Кирково” залага на Шукран  Идриз, а АБВ на Бойка  Арабаджиева. Национално движение за права и свободи са гласували доверие на Назиф  Юсеин, а Коалиция „Народен съюз” на Валентин Манев.

Всичките са с опит в управлението. Шинаси Мехмедов Сюлейманов е три поредни мандата председател на Общинския съвет, Румен Младенов Младенов е заместник областен управител, а Венелин Емилов Башев общински лидер на БСП. Шукран Кязим Идриз е била два мандата кмет на община Кирково. Бойка Стайкова Арабаджиева е бивш заместник-областен управител и три мандата общински съветник. Назиф Мехмед Юсеин е заемал един мандат поста председател на Общинския съвет, а Валентин Руменов Манев един мандат кмет на общината.

Кандидатските листи за общински съветници са девет, като едната включва само един кандидат, издигнат от инициативен комитет.

Седем са партиите издигнали кметове на кметства. ДПС ще се бори за кметския стол в 63 кметства, ГЕРБ в 33, БСП в 3, Местна коалиция „Бъдеще за Кирково” в 15, АБВ в 3, Коалиция „Народен съюз”в 2 и НДПС в 1. Инициативен комитет е издигнал кандидат за кмет на Чорбаджийско.

Източник: kardjali.bgvesti.net