Как да изберем модел за сватбената рокля според фигурата?

5
Добави коментар
boleyn
boleyn

Ако все още не сте решили с какъв модел искате да се премените, когато избирате роклята си предвидете минимум две проби.

За повечето булки изборът на сватбената рокля обикновено е удоволствие, а не досадна задача, която трябва да се отметне в дългия списък от предсватбени ангажименти. Много булки дори предварително вече знаят с каква рокля искат да бъдат на мечтания ден.

Ако все още не сте решили с какъв модел искате да се премените, когато избирате роклята си предвидете минимум две проби.

Ето и някои съвети как да изберете модел според фигурата си:

Рокля с формата на буквата А или още принцеска (разширява се под формата А от кръста надолу) обикновено има стегнат корсаж, клоширана пола и често шлейф. Този модел е перфектен за широк ханш и едър бюст, но всъщност стои добре на всякакви фигури, за това е и най-често предпочитан.

Рокля с обемна пола и тип балеринска е подходяща за дами с тесен ханш и пълен бюст. Не е много добър избор за дребни фигури, но пък е високо ценена, тъй като се асоциира с типичната рокля стил Пепеляшка.

Тясната рокля с права пола е идеална за високи и слаби булки.

Имперският стил рокля няма очертана талия и това помага за издължаване на силуета. Полата на роклята пада от бюста надолу, което е добре, ако имате широка талия и малък бюст. Този модел е най-добрият вариант за бременни булки.

Роклите тип „русалка“ са тесни с разкроени ниско поли. Подходящи за жени с красиви и пропорционални форми.

Рокля с тънки презрамки дава по-голяма изящност на шията и прибира широките рамене.

Рокля с дълги или три-четвърти ръкави е подходяща в случай, че искате да прикриете ръцете си, както и за зимни сватби. Ръкавите може да са част от роклята или да се предвидят като допълнителен аксесоар – жакет. Може да използвате и дълги ръкави ако искате да привлечете внимание върху горната част от тялото, например ако имате по-закръглени бедра. Не използвайте дълги ръкави ако фигурата ви е дребна, защото те визуално ще издължат ръцете ви.

Рокля без презрамки е добър избор ако имате хубава шия, рамене и средно голям бюст

Рокля с деколте тип лодка е неподходяща за едър бюст и широки рамене защото визуално ги увеличава още повече. Моделът е подходящ за тесни рамене.

И все пак въпреки нашите съвети, имайте предвид, че един професионален дизайнер, би ви дал най-подходящото решение за това какъв модел рокля е най-добрият за вас и в който ще изглеждате като принцеса на сватбения си ден.