Странната красота на съветските автобусни спирки

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

Кристофър Херуиг е фотограф, който през 2002 година предприема далечно пътуване с велосипед от Лондон до Санкт Петербург. Колкото и да изглежда немислимо за повечето хора, Херуиг изминава разстояние от над 1500 мили със своето колело, като той си поставя и интересна задача, а именно – да прави по една хубава снимка на всеки час.

Докато пътува на две колела из страните от бившия Съветски съюз, Кристофър забелязва, че в много от тях има уникални по вид и архитектура автобусни спирки. Години по-късно фотографът превръща автобусните спирки от бившия СССР в свой проект и книга, озаглавена “Съветски автобусни спирки”.

Херуиг изминава повече от 18 000 мили и преминава през 14 различни държави от някогашния СССР, пътувайки с автомобил, велосипед, автобус и дори такси, за да намери колкото е възможно повече уникални спирки от някогашната комунистическа епоха.

“По всичко изглежда, че автобусната спирка е представлявала добър обект за артистични експерименти по време на Съветския съюз”, отбелязва Херуиг.

“Струва ми се, че те са били изграждани без каквито и да е рестрикции по отношение на дизайна или бюджета. Резултатът е зашеметително разнообразие от стилове”, добавя той.

За да осъществи своя проект, фотографът преминава през държави като Казахстан, Тюркменистан, Узбекистан, Киргизстан, Таджикистан, Украйна, Молдова, Армения, Абхазия, Грузия, Литва, Латвия, Беларус и Естония.

Вижте и част от останалите фотографии, които Кристофър Херуиг е успял да заснеме по време на изпълнението на нестандартния си проект:

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.