Ерос Рамацоти се глези с италиански специалитети в София

2
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

На поредния си гастрол у нас звездата отделя време да разгледа столицата ни заедно с екип от телевизия РАИ

Ерос Рамацоти няма славата на звезда с претенции. За престоя си в родината ни преди концерта на 26 септември в „Арена Армеец“ гостът е поискал единствено да разгледа София, след което да похапне от най-добрите италиански специалитети в столицата. Като всеки италианец, той, естествено, няма да изневери на родната си кухня.

Със задачата да впечатли известния си сънародник се е заел шеф-готвачът Марко Лукиари от италианския ресторант в центъра на София – Тратория „Маестро Джузепе Верди“. Едва 29-годишен, той оглавява кухнята на заведението след шеметна кариера в Италия, Австралия, Египет и Великобритания.

Изборът не е никак случаен, защото той се е специализирал в ястия от сърцето на италианското гастрономическо изкуство – родното място на пицата и моцарелата Неапол. 

Шеф Лукиари обещава да впечатли Ерос с меню от три части, в което традиционните италиански вкусове приемат модерна трактовка, гарнирана с щипка креативност. Най-продаваният италиански изпълнител за всички времена ще опита телешки стек „Фиорентина“, приготвен по специална рецепта, ньоки с песто дженовезе, сметана и орехи плюс един от най-вкусните десерти в заведението – панакота по неаполитански.

Кариерата на Марко Лукиари започва в Неапол, където той завършва специализирано готварско училище и започва първата си работа. По-късно заминава за Австралия, където прекарва две години като главен готвач в престижен италиански ресторант.

Пътят му продължава в Египет, няколко ресторанта в Италия и Лондон. Вкусът към приключенията го води и в България, където остава най-дълго до момента. 

Концертът на Ерос Рамацоти в София се провежда под патронажа на италианското посолство и с подкрепата на Италианския културен институт. В навечерието му гостът има среща със столичния кмет Йорданка Фандъкова и посланика на Република Италия н.пр. Марко Контичели.

Поласкан и въодушевен от многобройните си почитатели у нас, изпълнителят пристига с екип на телевизия RAI 1, за да направи специален репортаж от България. На подобно внимание от звездата и италианските медии се радват само два града от турнето – София и Амстердам. Perfetto World Tour вече започна на 12 септември с концерт на стадиона в Римини (Италия).

Следете официалната страница на концерта във „Фейсбук“ за всичко най-любопитно около гостуването на Ерос Рамацоти в България.

Източник: Moko Solution