Уикенд в РИМ със самолет

2
Добави коментар
suntravel
suntravel

1 ден: Отпътуване от летище София (Терминал 1) в 12:45 ч. Пристигане на летище Рим (Фиумичино), Терминал 2 в 13:45 ч. Трансфер от летището до хотела (срещу допълнително заплащане). Настаняване в хотел 3* централно разположен, в близост до площад Порта Маджоре на удобно и комуникативно място, на 15 мин. пеша до Колизеума и на 1км до гара Термини. Туристическа обиколка на Рим (с местен екскурзовод на български език):  Колизеума /отвън/ – инженерно и архитектурно чудо, символ едновременно на римското величие и римската жестокост; място на тържества, но и място на необуздани убийства; Арката на Константин; Капитолийския хълм – древното сърце на Рим. Тук според легендата вълчицата е откърмила Ромул и Рем. Първите храмове на града са построени тук още от етруските, а по късно хълмът се превръща и в политически център на Републиката и последващата я Империя.; Римските и Императорските форуми; Пантеона, построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си. До ХХ в. куполът на Пантеона бил най-големият в света – диаметърът му е 43 м. Обикновено свод с такива размери се нуждае от някаква подпора, но римляните се научили да издигат сводести покриви без поддържащи колони. Куполът символизира небесния свод. През отвореното му око (окул) светлината нахлува в храма и осветява вътрешните стени и пода. Ярко оцветеният мрамор на Пантеона, почти недокоснат от времето, дава представа как са изглеждали римските сгради преди две хилядолетия. Фонтана Ди Треви – най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди, но най-популярната от тях е, че ако хвърлиш монета във фонтана, все някога отново ще се завърнеш в Рим; площад Испания – с форма на пеперуда, която през 18 в. се превръща в притегателен център за писатели, артисти и гости на Вечния град. Свободно време. Нощувка.

2 ден: Закуска. Туристическа обиколка на Рим: Пиаца дел Пополо; църквата Санта Мария дел Пополо – разположена на 300 м от левия бряг на река Тибър, в северния край на площада Пиаца дел Пополо. Оригиналната сграда е построена в ренесансов стил от Бачо Понтели и Андреа Бреньо през 1472-1477 година, а през 1655-1660 година главната фасада е преработена в бароков стил от Джовани Лоренцо Бернини; Колоната на Марк Аврелий; Площад Навона – древноримска писта за надбягване с колесници, позната като Стадионът на Домициан, от 1-ви век, където римляните са идвали да гледат agones („игри“). Днешното име на площада вероятно идва от in agone, което след това става nagone и накрая navona, което означава „голям кораб“ на италиански; Замъкът и моста Сейнт Анджело – построен от император Адриан, за негова гробница и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; Ватикана /отвън/; базиликата Санта Мария Маджоре – според легендата през 352 г. папа Либерий имал видение – Дева Мария му наредила да построи църква, посветена на нея, на място покрито със сняг. Доста сериозно желание, особено през лятото и като се има предвид, че в Рим по принцип рядко вали сняг. Легендата разказва обаче, че на 5 август над хълма Есквилин завалял сняг и Либерий построил базиликата, която по-късно станала една от четирите главни базилики на Рим. Свободно време. Нощувка.

3 ден: Закуска. Свободен ден или по желание посещение на Ватиканските музеи (с предварителна резервация), основани още през 16 в. от папа Юлии II  и катедралата “Св. Петър”, най-голямата християнска църква в света. Ватиканските музеи днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука  Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата базилика в целия християнски свят – „Св. Петър”. Свободно време. Нощувка.

4 ден: Закуска. Трансфер до летище Рим (Фиумичино) и полет в 14:20 ч. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 17:15 ч.

 

Редовна цена 310 евро/ 608 лв.

Промоционална цена за ранни резервации до 01.11.2015 г.: 240 евро / 470 лв на човек в двойна или тройна стая.

 

Цената включва:

* самолетен билет София – Рим – София

* ръчен багаж с размери 42 x 32 x 25 см

* 3 нощувки със закуски в Рим в хотел 3* централно разположен * пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език /за осъществяване на програмата е нужно ползването на градски транспорт/

* туристическо и информационно обслужване

* организатор от фирмата, придружаващ групата

Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път /банковите реквизити са посочени в договора/.

 

Цената не включва:

* летищни такси в размер на 61 евро/ 120 лв. /заплащат се задължително/

* трансфер летище – хотел – летище: 30 евро/ 59 лв. в двете посоки

* медицинска застраховка – 8 лв; за лица над 65 г. – 16 лв.

* сити такса в размер на 4 евро на вечер на човек за хотел 3*- заплаща се на място лично от туристите

* доплащане за единична стая – 70 евро/ 137 лв.

* входни такси за туристическите обекти

 

Допълнителни услуги по желание:

* голям салонен багаж с размери 56 x 45 x 25 – 40 евро/ 78 лв в двете посоки

* куфар за чекиране до 23 кг – 40евро / 78 лв в двете посоки

* куфар за чекиране до 32 кг – 56 евро / 110 лв в двете посоки

* посещение на Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и  входна такса/ – 35 евро / 69 лв

* Билети за градски транспорт

 

Необходими документи:

* валиден задграничен паспорт или лична карта – копие се представя в офиса на фирмата с последната вноска; визи не се изискват.

* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува зад граница – попълва се по образец.

 

Общи условия:

* Програмата се осъществява при минимум 11 туриста! Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване.

* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

* Посещението на Ватиканските музеи (по желание) се заявява и заплаща задължително при резервация за екскурзията и се осъществява при минимум 15 туриста!

* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите и заявени допълнителни услуги!

 

График на плащанията:

Първа вноска: 200 лв. на човек,

Доплащане: до 10.11.2015 г.