Уикенд в Париж със самолет

2
Добави коментар
suntravel
suntravel

22.11.2015: Излитане от летище София (Терминал 1) в 11:40ч. Пристигане на летище Париж/ Бове в 13:45 ч. Организиран групов трансфер от летище Бове(срещу допълнително заплащане). Настаняване в хотел разположен в квартала Монмартър на удобно и комуникативно място. Хотела се намира на 200 м от кабаре Мулен Руж. Туристическа програма в Париж с екскурзовод на български: Разходка на Сите – сърцето на града, където е възникнала древната Лютеция. На малкото островче на Сена могат да се видят Съдебната палата, от която в продължение на векове френските наследници управляват държавата. Всеки крал и всяка династия, всяка епоха и архитектурен стил, оставят свои следи върху палата. Той става все по-голям и обширен и отговаря все повече на могъществото на Франция. В двореца се намира и църквата Сен Шапел, построена от Луи IXСвети, за да подслони “трънения венец на Христос”, реликва считана за най-голямата християнска светиня. Катедралата Нотр-Дам-де-Пари, увековечена в безсмъртния романа на Виктор Юго “Парижката Свента Богородица”, се смята за първообраз на готическата архитектура. Латинския квартал – най-кокетния и най-стария квартал,  в който ще откриете Сорбоната – първият университет във Франция основан през 1257 г. по идея на Робер дьо Сорбон; Люксембургския дворец– един от символите на града. Някога дворецът е принадлежал на краля на Франция, а днес тук се помещава френския Сенат; Пантеона – последен дом на великите личности на Франция, построен от Луи XV, който в чест на оздравяването си заповядва да бъде построена църква, която да съчетава гръцката красота и готическото усещане за светлина и пространство. Денят завършва с разходка в Монмартр (в превод името означава „Планината на мъчениците”)- прочут  с красивата си архитектура и с това, че през 19-ти и 20-ти век мнозина известни художници са работили и живели тук, като например Пабло Пикасо, Винсент Ван Гог, Модиляни, Матис, Едгар Дега, Клод Моне, Салвадор Дали. Името си Монмартр дължи на смъртта на тогавашния парижки епископ и настоящ светец покровител на Франция Сен Дени, който е обезглавен на това място през около 250 година. С тази история именно е свързана базиликата Сакре кьор(свeщено сърце), извисяваща се на хълма. Свободно време. Нощувка.

23.11.2015: Закуска. Туристическа програма в Париж: Операта Гарние, наречена така на името на архитекта, който я строи (Шарл Гарние по-късно е поканен да построи и прочутото казино в Монте Карло). След покушението над Наполеон III в сградата на старата опера той решава никога повече да не ходи там и обявява конкурс за построяване на нова опера. Строежът й струва 36 милиона златни франка; Площад Вандом около който днес се намират престижният хотел “Риц”, офисите на престижни бижутерийни и модни къщи, а в центъра на площада се издига колона, излята от пленените в битката при Аустерлиц оръдия и увенчана със статуя на Наполеон в дрехите на римски император; Лувъра/отвън/: построен първоначално като отбранителна крепост, служил като седалище на френските крале, а днес най-големия национален музей на Франция и най-посещавания в света; площад Конкорд, средище на търговията до средата на 18 в., а след това обновен, като в центъра му е поставена статуя на Луи XV. По време на френската революция статуята е заменена с гилотина, на която са екзекутирани над 1300 човека, включително Луи XVI, неговата съпруга Мария-Антоанета, Дантон, Робеспиер и много други. По-късно, в знак на помирение, това място получава окончателното си наименование – Площад на съгласието. Разходката продължава към Домът на инвалидите – комплекс от здания, включващ музеи и паметници на военната история наФранция. Посветен e на френските воини, загинали във войните през годините. Най-посещаван е заради факта, че именно тук, в една от залите, се намира гробницата на Наполеон. Кратка спирка за почивка и посещение по желание на гробницата. Изкачване на Айфеловата кула. По желание разходка с корабче по Сена.  Разходка по Шанз-елизе – един от централните булеварди в Париж, както и една от най-известните улици в света. Името е свързано с Елисейските полета, които са царството на мъртвите в древногръцката митология. Триумфалната арка (на френски: Arc de Triomphe) е сред най-известните монументи в Париж. Тя е разположена в центъра на площад „Шарл дьо Гол“, в западния край на прочутия бул. „Шанз-Елизе“. Вечерта по желание посещение на кабаре Мулен Руж. Нощувка.

24.11.2015: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Версай: Дворецът Версай е тясно свързан с името на Луи XIV – кралят Слънце, на когото принадлежат думите „Държавата – това съм Аз!” Именно той превръща Версай в символ на абсолютната власт и на нечувания разкош. Дворецът се състои от 700 стаи, изградени върху 11 хектара и великолепни градини, разположени на площ от още 800 хектара. В строежа му били заети 36 000 работници, от тях 227 умират по време на работа. За пренасянето на огромното количество строителни материали са необходими 6 000 коня. Строежът възлиза на стойност от 65 млн. златни френски лири – сума, невъобразимо висока за своето време. Днес Версай безспорно е най-посещавания френски замък, приютил най-пищния двор след падането на Римската империя. Следобед връщане в Париж и свободно време за посещения по интереси. Този ден можете да се изкачите на покрива на Галерия Лафайет, най-зрелищният обществен магазин с уникален стъклен купол, откъдето да се насладите на панорамата на града или да посетите музеят с восъчни фигури Гревен, който по нищо не отстъпва на Мадам Тюсо. Други възможности за посещение също така са музея Орсе, музеите на Роден и Пикасо, Пантеона, Операта. Нощувка.

25.11.2015: Закуска. Организиран групов трансфер от хотела до летище Бове. Излитане в 14:15 ч. Кацане на летище София/ Терминал 1 в 17:55 ч.

 

Редовна цена 340евро/ 666лв.

Промоционална цена за ранни резервации до 01.11.2015 г.: 250 евро / 490 лв на човек в двойна или тройна стая.

 

Цената включва:

* самолетен билет София – Париж – София с редовен полет на авиокомпания WIZZ AIR

* малък салонен багаж до 10 кг. с максимални размери 42 x 32 x 25 см

* 3 нощувки със закуски в Париж хотел в квартала Монмартър * Пешеходни туристически обиколки на Париж на български език /за осъществяване на програмата е нужно ползването на градски транспорт/

* Организатор от фирмата, придружаващ групата

Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

 

Цената не включва:

* летищна такса в размер на 82 евро / 160 лв /за двете посоки/

* голям салонен багаж (макс. размери: 56  x45  x25 см) –  32 евро / 62 лв

* регистриран багаж до 23 кг. (макс. размери:1,49х1,19 х 1,71м) –56 евро / 110 лв

* регистриран багаж до 32 кг. (максимални размери на багажа:1,49м X1,19м X 1,71м) –77 евро / 150 лв

* трансфер летище – хотел – летище – 50 евро / 98 лв на човек в двете посоки

 

Допълнителни услуги по желание:

* Посещение на Двореца “Версай” максимална продължителност 4 ч. /автобусен транспорт, входна такса и резервация/ – 60 евро / 118 лв.

* посещение на кабаре ”Мулен Руж” (вариететна програма, ½ бутилка шампанско и автобусен транспорт) – 130 евро/ 255 лв. възрастни

* Доплащане за единична стая – 90 евро/ 176 лв.

* Медицинска застраховка – 10 лв за лица до 65г; 20 лв за лица над 65г.

* Билети за градски транспорт

 

График на плащанията:

Първа вноска: 300 лв.

Доплащане: до 15 дни преди датата на заминаване

 

Необходими документи:

* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.

* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

 

Общи условия:

* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

* Програмата се провежда при минимален брой от 11 туристи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване.

* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява и заплаща задължително при резервация!

* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите.