Нови тенденции в модерните офиси

3
Добави коментар
silvy
silvy

Нови тенденции в модерните офиси

A-AA+

26.08.15 09:55

Съвременните офиси не са това, което бяха. Днес те повече приличат на дом. По-големите компании създават цели миниградове, в които има всички необходими битови услуги, магазини и детски градини. Така служителите няма да губят време след работа и ще могат да се отдадат на пълноценна почивка. Много психолози твърдят, че позитивната атмосфера в офиса може да вдигне производителността на служителите до 50%.

В наши дни все повече офиси на проспериращи компании правят стъпки в тази посока. Това са предимно фирми от бранша на рекламата, ПР-а и ИТ продукцията, където необходимостта от свежи умове и благоразположени психически кадри е най-силна. Няколко подобни офиса са пример, който потвърждава тенденцията за пълна промяна на работните пространства. 

Office Greenhouse е уникална концепция за „зелен“ офис, дело на  латвийските архитекти  от OpenAD. Разположен в Рига, той е напълно иновативен, спазващ ергономични линии, въздушна цветова гама, обилна растителност създава невероятна атмосфера за работа.  Използвано е естествено дърво, а помещенията са щедро осветени от естествена светлина, която е прецизно комбинирана с изкуствено осветление, подсилващо илюзията за слънчев ден. Усещането на обитателите на офиса е за открито пространство, заредено с енергия. 

Офисът на  eBay в Турция се движи в същата тенденция. Той се простира на цели 2000 кв. м в сградата O.S.O Mimarlik Office Building в Истанбул.  Работното пространство е отворено, просторно  и обединява зони за работа, почивка и технически функции. На разположение на служителите и гостите са уютно кафе-бар, библиотека, достъп до музика, телевизия и дори PlayStation. Привидно хаотичният и ярък дизайн е с идеята да отразява корпоративния стил на фирмата и да създава креативна обстановка. Ергономичните офис столове са задължителен атрибут за всяко наистина модерно работно място и това правило не е пропуснато от eBay в Истанбул. Съчетанието на удобства за служителите, зеленина, изглед и комфортна офис обстановка е в основата на успеха на всяка наистина сериозна компания.