Защо качествените офис столове са по–добри?

3
Добави коментар
silvy
silvy

Защо качествените офис столове са по–добри?

A-AA+

24.08.15 09:59

Офис оборудването се превърна в неделима част от имиджа на бизнеса през последните години. Всеки собственик на фирма с офис желае да създаде за гостите си максимално уютна, приветлива и удобна обстановка. Това на първо място, може да се постигне с офисното обзавеждане и на второ, с интериора в работните зали и приемни. Спокойно можем да кажем, че визията на офиса е голямата «визитна картичка» на всеки бизнес.

За съжаление обаче много български бизнесмени мислят само за гостите си и за представянето в техните очи. Влизайки в работните пространства, където служителите работят седнали по 9 -10 часа, положението е съвсем друго. Стари или изкорубени от времето и ползването бюра, неудобни и непрактични столове с минусов коефициент на ергономия,  интериор, който не носи вдъхновение, и още ред други подробности.

А само колко малко е нужно. Трябва да изберете съвременни и добре изглеждащи бюра или компютърни маси в комплект с шкаф или с офис етажерка. За счетоводителя и деловодството може би ще трябва сейф или метален шкаф.

При избора на офис столове  можете  да подходите по два различни начина. Да закупите стол, който е съобразен с изискванията на всеки отделен служител и най-вече с неговата стойка, височина и тегло. Това обаче може да е свързано с прекалено много търсене и да загуби много ценно делово време, което би могло да бъде оползотворено по друг начин.

Другият вариант е да изберете офис стол, който има максимално много настройки на седалката, облегалката, подлакътниците и т.н. Ако се спрете на такъв модел стол, всеки ваш служител ще може да го настройва спрямо собствените си нужди и да му бъде максимално комфортен. Определено може да се каже, че  ергономичният офис стол не е разход, той е вид инвестиция в продуктивност и здраве.

За съжаление, не всички работодатели разсъждават така и при възможност купуват най-евтиното, без дори да се замислят какво могат да причинят на своите служители. Само малка част от възможните поражения за здравето са болките в гърба и ръцете, разширените вени. Пренебрегването на много симптоми би могло да доведе и до още по–големи проблеми. Именно затова собствениците на сериозен бизнес, които мислят за здравето на служителите си, трябва да им осигурят удобни ергономични офис столове.