Щети за над 2 млн. лв. нанесла бурята в Плевен

3
Добави коментар
arbalet
arbalet

Бурята в Плевен и общината, която се разрази вчера вечерта, е нанесла щети за над 2 милиона лева. Това са само данните от първоначалните експертни оценки на общинската администрация.

Стихията е повредила тежко седем къщи и е отнесла асфалта на улица „Орлица“ в плевенското село Буковлък. В населеното място има и други наводнени домове. Не са постъпили сигнали за бедстващи хора.

В момента техника на общинско дружество „Инжстрой“ разчиства наноси и тиня от улиците в селото.

Общинският кризисен щаб започва процедура за търсене на незабавно съдействие от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, съобщи БТА.

Тази нощ в отстраняване на последствията от стихията са били включени общинските дружества „Паркстрой“ и „Инжстрой“ и три почистващи фирми. Отстраняват се паднали клони и се почистват улици и пешеходни зони.

Екипите на Бърза помощ и болничните заведения са ангажирани с допълнителни дежурства. 
Гражданите на Плевен оказват съдействие на екипите на Общината. 
Обстановката в града се нормализира

Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ е извършила отводняване на обекти по подадени над 30 сигнали.

Още вчера бе събран на спешно заседание Кризисният щаб, като той продължава работата си до пълното премахване на всички щети.