Дамски якета 2021-2022: най-добрите модели и най-новите тенденции

2
213
Добави коментар
stenlitravel
stenlitravel

Желанието на жената да изглежда безупречно и впечатляващо не винаги се осъществява толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. С настъпването на студените сезони е необходимо да се обличаме с топли дрехи, което не винаги ни позволява да демонстрираме изтънчеността и изяществото на женския външен вид.

Но въпреки това сред огромното разнообразие от модерни дамски връхни дрехи, наред с тренч и дъждобрани, палта и жилетки, има място за модерни якета, които заемат солидна позиция в класацията на най-популярните артикули в дамския гардероб.

Практични, универсални, удобни, стилни, оригинални и ефектни – можем да кажем всичко това за модните дамски якета през сезон 2021-2022, които с удоволствие ви показваме с примера за топ визия.

Тенденциите в дамските якета 2021-2022 са доста разнообразни и ви позволяват да избирате красиви якета в младежки стил за активни дами, както и модни якета за по-възрастни дами.

Ще останете доволни от многото текстури, в които са представени топ моделите якета за студения сезон. Якета от велур и кожа, дънкови якета, лачена и метализирана кожа, якета от текстил и водоустойчиви текстури, ще ви позволят не само да създадете модерен комплект с яке за есен-зима, но и да се стоплите при лошо време.

По отношение на тъканите и кройките  наблюдаваме интересни комбинации: строгост и романтизъм, естествени тъкани и супер технологични материали. 

Какво е добре да носите през предстоящия сезон 2021-2022, за да изглеждате ефектно, елегантно и очарователно?

 

 

Топ модни тенденции в дамските якета за сезон есен-зима 2021/2022

Якетата ще бъдат модерни в доста различни посоки – от метални нюанси и хиперразмери, до завръщането на тенденциите от 80-те.

Странни мотиви все повече се вливат в ежедневието на съвременните модни жени. Затова не бива да се страхувате от футуристични мотиви за модни якета, цветен винил и кожа, блясък и необичаен декор.

Модните цветове на якетата ще бъдат невероятни, омайващи с привлекателността си – червено, синьо, лимон, горчица, изумруд, розово. В тенденция са черно-белите якета, които са идеални за лаконични тоалети.

Сред тенденциите в дамските якета 2021-2022 заслужава да се отбележи следното:

кожени, велурени, метални текстури
клетка, флорален принт, лента
ярки и цветни нюанси на якета
бели дамски якета
декор с нитове и кожа
широки рамене и обърнати триъгълни якета
ватирани якета
дамски якета в стил милитари

Женствеността и изтънчеността на дамските якета ще бъдат важни мотиви, но в същото време якетата ще бъдат много оригинални и необичайни. Сред многото нови и модерни модели якета можете да намерите поне няколко от любимите си стилове, които искате да добавите към гардероба си.

 

Модни къси якета

Късата версия на якето ще се окаже една от най-модерните, за което свидетелстват много колекции от световни марки. В същото време съкратените якета в обемна версия са в тенденция. Удължените рамене и ръкави ще бъдат задължителни за модерно късо яке за предстоящия сезон. Можете да носите късо яке както с рокли, така и с панталони.

Модата за якета ни предлага избор с различна дължина, а ако искате да допълвате лека визия през все още топлия сезон, тогава вземете късо яке за вашата разходка. Якетата с къса дължина са практични и удобни, в същото време изглеждат мегастилни и ви позволяват да завършите ефективно образа. Модни якета 2021-2022 в съкратен вариант могат да бъдат от типа бомбардировач, кожено яке, дънкови, якета-авиатори. Ако харесвате късите якета с щампи, заложете на флорални, абстракционни и топ хищнически мотиви.

 

Модни кожени якета

Коженото яке е един от артикулите, които никога няма да излязат от мода и винаги ще останат в топ. Модните кожени якета ще ви помогнат да създадете основен сезонен гардероб, като изберете кожени якета в неутрални цветове – бежово, черно, сиво, кремаво. Модни ще бъдат къси кожени якета, дълги кожени якета, класическите модели кожени якета, кожените якета с декоративни нитове и шипове. Особено зашеметяващи са кожените якета с бродерия в ярки цветя.

Всички сме свикнали с кожените якета, които винаги са толкова практични и издръжливи. Черни кожени якета, бели и кафяви, както и интересни нюанси на сиво, лилаво, бежово са добре дошли. 

 

Актуални якета от велур

Интересен вариант за яке за студения сезон на есента или пролетта могат да бъдат велурени якета ,наподобяващи яке или сако, както и класическите дължини. Сенките – кафяво, кремаво, бежово ще станат по-актуални в модните комплекти с яке от велур. Отличен избор за кънтри стил  ще  бъдат модерни якета от велур с ресни, което е невероятно ефектно.

 

Стилни якета от деним

Идеалният вариант на връхни дрехи за не особено студения период на пролетта и есента, както и през лятото, ще бъдат дънковите якета . Тъй като можете да носите дънкови якета през новия сезон в тандем с поли и рокли, панталони, денимът total look също са в тенденция, тогава няма да има проблеми да направите модерен тоалет с дънково яке. Изберете модели дънкови якета с невероятни шарки, извънгабаритни, както и топли дънкови якета с подплата.

 

Пухени якета

През зимата не можете без модно пухено яке, с присъствието на което всяка  дама се гордее, независимо от възрастта. Тъй като модните пухени якета подхождат на всички без изключение, можете да изберете къси и удължени модели, в спокойни цветове или с блясък, ярък принт или сочни нюанси. В тенденция са пухените якета в обемно решение, без прекомерна козина, къси пухени якета под формата на рокля.

 

Камуфлажен печат и военен стил в модните якета

Модните якета, въпреки цялата им елегантност и женственост, ще бъдат демонстрирани с кройки в стил милитари. Основно тези модели якета са изработени в цвят каки и са с камуфлажен принт, който изглежда сдържан. Във военния стил ще се предлагат различни видове дамски якета – от къси до удължени, с и без козина.

 

Яке – сако

Дамско яке-сако е друга „нова, леко забравена стара“ тенденция. Този стил определено ще бъде забележим сред обичайните якета, тъй като изглежда елегантен и привлекателен. Leader – кожено яке, чийто стил повтаря мъжкото яке. Може да се носи не само с дънки и панталони, но и с леки рокли и поли midi.

 

Заключение

Образът на съвременните дами има свои собствени характеристики, успявайки винаги да бъде с отличен външен вид и да демонстрира отличен вкус.

Това важи и за облеклото, прическата, маникюра, които трябва да са в хармония с общия вид на младите дами. И независимо от времето или сезона, модните жени неуморно следват тенденциите и новостите в модната индустрия.

Но има неща, които със сигурност трябва да бъдат включени в гардероба ни и с които не сме готови да се разделим, едно от тях са  модните якета.

Creative-BG предлага огромно разнообразие от якета, които ще паснат идеално на всяка фигура и стил.