Как да направим суши?

1
Добави коментар
sushiedo
sushiedo

Любителите на неповторимия източен деликатес суши със сигурност биха искали да го хапват не само в ресторанта, но и у дома. Насладата за вкусовите сетива може да бъде доставена от почти всички суши ресторанти директно в дома на клиента. Кулинарните специалитети обаче винаги носят повече наслада, ако са домашно приготвени.

Време за пазар

Като начало е добре да се знае какъв вид суши хапки ще се приготвя: урамаки, хосомаки, сурими или друг вид. Това е изходната точка за да е ясно какви продукти ще са необходими.

За да стане едно суши истинско е от особено значение каква ще бъде неговата основа т.е оризът. В търговските мрежи може да се намери ориз, предназначен специално за суши, което многократно улеснява приготвянето.

Най- лесно и подходящо за приготвяне от напълно начинаещи в домашното готвене е суши хапки от вида хосомаки. Защо? Защото за него са необходими най-малко продукти: само ориз, листа от сушени водорасли (нори) и плънка по избор. Хосомаки суши може да бъде с плънка от краставица, авокадо, маруля, рулца от раци, сьомга, скариди, пилешко месо и други по избор.

Край на пазара, време е да започваме.

Първа точка от приготвянето на суши варенето на ориза. Оризът се приготвя в съотношение едно към едно с водата, т.е. на една чаша ориз се слага една чаша вода. Оризът за суши е готов, когато водата бъде напълно абсорбирана. Покрийте съда с влажна кърпа докато започнете да работите. След сваряването на ориза към него се добавя смес за овкусяване съставена от части захар, сол и оризов оцет (може да се използва готов оризов оцет за суши, който се намира в магазините).

Следващата стъпка е самото „нареждане” на сушито. Необходимо е да има предварително приготвена бамбукова рогозка за навиване на суши рулцето.

Стъпките са следните: върху бамбуковата рогозка се поставя един лист нори. Върху целия лист се поставя един пласт ориз. Оризът трябва да не е нито много дебел пласт, нито много тънък. След това в средата на полученият пласт се нарежда плънката. Независимо с какво ще приготвите суши хапките важното е плънката да бъде равномерно нарязана на еднакви по дебелина парчета.

Една от най-трудните части при приготвяне на суши – завиването на рулото. Внимателно оформяте руло притискайки леко за да стане правилна формата.

Време е за най-вкусната част – нарязване и хапване! Отделете леко готовото суши руло от бамбуковата рогозка в чиния. Готовото суши се нарязва на парчета, дебели около 2 см. Подредете масата, пригответе задължителните атрибути: клечки, соев сос, джинджифил и уасаби. Насладете се на своето собствено кулинарно произведение!

А ако нямате време да си приготви суши вкъщи, оставете се в ръцете на професионалните суши готвачи от Edo Sushi & Teppanyaki !

Направете разарвация за ресторант Edo Sushi & Teppanyaki на ул. “Георги. С. Раковски” 96 тук: РЕЗЕРВАЦИИ

Или направете разарвация за ресторант Edo Sushi & Teppanyaki в Sofia Ring Mall тук:  Резервации Ринг МОЛ