Женски бой

1
Добави коментар

Още търся отговор на въпроса защо жените са толкова зли помежду си, дори тогава, когато им се налага да играят от един отбор? Какво ги предизвиква да бъдат като диви животни, които пазят територията си? И защо винаги, където и да отидеш на ново място, в нова компания или нова работа винаги ще се намери една жена, която ще ти обяви война?

 

Студената война може и да е свършила отдавна, Втората световна е само далечен спомен, за който четен в учебниците по история, но това, което наричам „война на жените“ е реалност и то днес. Необяснима за мен, въпреки че и аз съм изпитвала онова чувство на лека завист при появата на „нова звезда“, но винаги съм го озаптявала и съм се опитвала да го преодолея или поне да го превърна в нещо градивно. Не искам да се изкарвам светица, но определено не толерирам хората, и най-вече жените, които си вярват, че действията с „железен юмрук“ ще им донесат голямата победа. И да, знам, че химията между хората понякога просто не се получава, но значи ли това, че трабва да се превръщаме в тотални хейтъри и да се държим сякаш човека срещу нас е враг номер 1 на държавата? 

 

Никога не съм разбирала хората, които превръщат живота си в състезание и които се опитват да потопят главата на всеки около тях, само и само да се задържат над него на повърхността. Лошото е, че дори не знам как да се боря с такива хора, защото не мога да бъда като тях. Нямам техните оръжия и по-важното – не искам да ги използвам! 

 

Мислейки над тези въпроси се сетих за моя приятелка, вече почти в края на моделската си кариара, която не устоях да не попитам:

„Кажи ми, във вашия бизнес, жесток и красив, където всички вие сте прекрасни жени със съвършени мерки, защо има толкова интриги, скандали и подливане на вода? Какво не успявате да разделите?“

Дълго мълчание преди да ми отговори.

„Може би просто сме по-прости отколкото изглеждаме. А и красотата не е добродетел, а отрова. Поне аз това научих с времето…“

 

Стана ми тъжно от думите й. И се замислих, че талантът, също както и красотата, са опасни предимства, ако хората около теб си мислят, че ги притежават, а всъщност им липсват. И стискам палци все по-често да срещам умни, красиви и талантриви жени, които не се хващат за косите, а правят света едно по-добро място. 

Снимка: Pinterest

Tweet