Фитнес за жени над 50

21
Добави коментар
svettonchev
svettonchev

прегледана 781 пъти | добавена на 20.05.2013 г.

Дори и през останалата част от живота си, ако не ходиш на фитнес редовно, никога не е твърде късно да започнеш. Редовните фитнес занимания са много полезни за жени, които са над 50 години, когато започват едва забележими симптоми на менопаузата, като например болки в ставите, горещи вълни, нарушения на съня, депресия, безпокойство. Фитнес упражненията значително намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет и остеопороза, позволяват поддържане на нормално тегло, премахване на непривлекателния корема. Положителните промени се наблюдават в цялото тяло. С възрастта, много проблеми възникват поради факта, че човек не се движи. Но дори и ако един човек е над 50 години, неговата биологична възраст може да бъде 35 години, ако през целия си живот той се е занимава активно със спорт. Разбира се, преди да започнете, трябва да се консултирате с лекар.

Фитнес за жени над 50

Пълната тренировка фитнес трябва непременно да включва силовите упражнения (упражнения, които ще допринесат за укрепване на мускулния тонус) и аеробика за подобряване на гъвкавостта – стречинг.

Аеробни упражнения

Бягане, ходене, танци – това са най-честите примери за аеробни /аеробен/ упражнения. Ползата от този вид упражнения разработва всички основни мускули, което е с много положителен ефект върху теглото на човека и сърдечно-съдовата му система. Аеробните упражнения трябва да продължават около 20 минути, няколко пъти в седмицата – три или четири пъти.

Силова тренировка

С помощта на вдигане на тежести може да подобрите стойката си, укрепване на мускулите, намаляване на риска от наранявания в долната част на гърба, поддържане на на мускулния тонус. Най-добре е да се започне с тегло, което трябва да се увеличава постепенно. Аеробиката може да спомогне за поддържане гъвкавостта на ставите.

Етикети

фитнес, жени, жена, зряла възраст, жени над 50, симптоми на менопауза, ,