Нещо страшно май наистина се задава

2
Добави коментар
Fenris
Fenris

В ежедневната борба за оцеляване, което в България е почти общонароден спорт без да е криза, волно или неволно гледаме пред носа си – иначе оцеляването е под въпрос. Но понеже оцеляването, ако въобще е възможно, не е само български патент, нека погледнем за малко планетата Земя като
цяло.И какво ще видим? Една наистина мрачна картина: Почти 80 на сто от населението на планетата живее по-лошо от животните. При това милиарди хора не са в армията на безработните, но живеят в непоносима мизерия и трудно отглеждат децата си. Но пък иначе няма как 5-6 на сто от населението да притежава по-голямата част от богатството на планетата. То трябва да се ограби от някого, иначе откъде ще дойде?

От една толкова голяма планета с почти 200 държави само в двадесетина от
тях преобладаваща маса от поданиците им живеят нормално – с висок стандарт, с красиви къщи, коли, пълни хладилници. И понеже не са принудени да мислят за оцеляване, мислят си за едни други неща – за нуждите си от култура във всичките й разновидности, за духовното си развитие и извисяване. И се развиват, и се извисяват с един морал, който очевидно като агресията също е присъщ на човека, но и агресията и духовността си искат своето – искат подходяща „храна“.

Само 20-на държави! Но въпреки несметните си богатства част от тях нагло, с мръсна пропаганда, предизвикват войни в останалите държави, за да ограбят ресурсите им, за да станат още по-богати.

Ако не беше този планетарен грабеж никога нямаше да има гета от емигранти в никоя държава. Пришълците щеше да са само хора, които се преселват по строго лична или професионална причина, а не за да не изпукат от глад и от насилие по родните си места. И никога нямаше да има бунтове, на които сме свидетели вече всеки ден.

Мастити авализатори като Збигнев Бжежински и други от неговия ранг през последните месеци непрекъснато провят прогнози за бъдещето. И в тези прогнози неизменно присъства думата бунт: заради социалното неравенство, заради климатичните проблеми и т.н. Просто гледат реално на нещата или просто подготвят човечеството за нова световна война? А целта на всяка война – и локална, и глобална е само една: Грабежът…

Нещо страшно май-наистина се задава.Организирано, манипулирано, целенасочено от шайка престъпници с власт.

А колкото до българите? Много предпочитат да мият чинии и насрани задници в някоя от тези 20 държави. А предпочитат, защото все някой трябва да мие и задниците и защото заради кой да е непрестижен труд получава далеч повече от кой да е лекар, учител, инженер или редови икономист в България. И не живеят като задници, както в родината си.

Еднопосочният билет също е вид бунт.

Автор: Елена Емануилова

(Visited 2 times, 1 visits today)