Брадли Купър отново става шеф-готвач

3
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Десетилетие след сериала „Поверително от кухнята“, тази есен по кината идва новият му филм „Повелителят на кухнята“

Ролята на майстор-готвач му отива още от сериала „Поверително от кухнята“ (2005), където игра Джак Бурдейн, чийто прототип беше прочутият Антъни Бурдейн, автор на едноименната автобиографична книга.

Десетилетие по-късно Брадли Купър се появява отново в ролята на свръхамбициозен шеф-готвач. Първият трейлър на „Повелителят на кухнята“ (с оригинално заглавие Burnt, по кината у нас от 23 октомври) издава, че новият му герой е готвач, който е талантлив, но и не по-малко луд и темпераментен.

Адам Джоунс е истинска рокзвезда в света на кулинарията, който унищожава кариерата си с наркотици и надменност. След като преживява личен катарзис и успява да загърби лошите навици, той се завръща в Лондон с намерението да възвърне предишните си позиции и да отвори ресторант, който да му донесе мечтаната трета звезда „Мишлен“. 

Самият Брадли Купър е доста запален любител готвач и, както винаги, взима ролята си много сериозно. За да се подготви за нея, той черпи опит от култовия Гордън Рамзи, звезда от риалити предавания като „Кошмари в кухнята“ и „Кухнята на ада“.

Сред останалите известни имена от актьорския състав в „Повелителят на кухнята“ са Алисия Викандер, Сиена Милър, Ума Търман, Ема Томпсън, Лили Джеймс, Джейми Доран, Даниел Брюл, Матю Рийс, Омар Си, Сара Грийн, Ричард Ранкин.

Режисьор е Джон Уелс („У дома през август“), а сценарият е дело на Стивън Найт, работил с Ласе Халстрьом по друг нашумял филм с кулинарен сюжет – миналогодишния „На един черпак разстояние“ с Хелън Мирън.

Източник: bulevard.bg

Снимка: Форум Филм България