Кражба на $5 млн. от самолет на Lufthansa

2
448
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ПРЕСТЪПЕН СВЯТ
Кражба на $5 млн. от самолет на Lufthansa
Петима маскирани нападнали машината на голямо товарно летище и за броени минути отнесли плячката в банкноти

06 Март 2018 15:33
0

принтирай

|

текст

Въоръжена група от петима маскирани нападнали самолет на Lufthansa на летище „Виракопос“ (на 93 км от Сау Пауло) и откраднали $5 млн. в банкноти, които е трябвало да бъдат транспортирани от Бразилия за Швейцария със самолет на авиокомпанията „Lufthansa“ – съобщи в. Folha di Sao Paolo.  

Кражбата е станала на голямо летище за товарни превози близо до Сао Паоло, изпълнена зрелищно за 6 минути, а властите все още не са задържали извършителите. Те проникнали на товарното летище „Виракопос“, с пикап, облепен с имитация на логото фирмата, отговаряща за сигурността на пистите.
 

Оттук са минали бандитите, за да стигнат до самолета
–––––––––-

Самолетът на „Lufthansa“ е идвал от международното летище Гуарульос, щата Сао Паоло и е извършил междинно кацане във Виракопос, преди да излети за Цюрих, Швейцария.

Според вестник „Фоля де Сао Паоло“ откраднатите пари са били поверени на фирмата за транспорт на пари в брой Brinks. Изданието твърди, че обирът е извършен от петима мъже, които са се появили на пистата, заплашили са охранителите и са отнесли парите, като всичко това е било извършено за 6 минути без пострадали.