Баба Ванга ни напомня

3
Добави коментар

Съветите на Баба Ванга са изключително  полезни за всички нас!

Съветите и мъдростта, която Баба Ванга е завещала на всички нас са почерпени от Вселената. Те са важен морален кодекс, който може да ни помогне да живеем в хармония със заобикалящия ни свят.

Баба Ванга ни напомня да следваме нашите съдби

Няма нищо странно или нереално в онова, което Баба Ванга ни напомня да правим или да не правим. Прости съвети, но важни. Някои от тях са ни познати, други чуваме за първи път, но те ни звучат логични.

За да прочетете съветите на Баба Ванга, кликнете върху снимката.

Съдбата на всеки един от нас е нещо уникално, единствено и неповторимо. Няма двама души с еднакви съдби.

В човешката съдба са заложени различни задачи, които човек трябва да изпълни в един живот. Причините могат да бъдат различни. Например изчистване на лоша карма и натрупани лични или фамилни грехове. Научаване на важни уроци, които не са били усвоени в предишен живот, защото някакво непредвидено обстоятелство е попречило на човек (като убийство или самоубийство) да ги усвои.

Получаване на възнаграждение за добър живот в предишни прераждания (превъплащения). Усвояване на напълно нови опитности.

Съветите на Баба Ванга

Ето защо трупането на пари и материални придобивки не е най-важното нещо в един живот. Освен ако това не  е заложено в съдбата на човека. Например, един човек е бил много беден в предишния си живот. Нямал е дом, ходел е почти гол и е гладувал. В следващия си живот може да си е избрал съдба да бъде много богат човек, който е презадоволен. Така той ще компенсира нищетата и ще натрупа познание какво е да си заможен.

Българите имаме лошия навик да гледаме какво правят другите и се стремим да ги копираме. Това е абсолютно погрешно! Ако трупането на богатство за един е негова съдба, то за друг може да се окаже смъртен грях, защото алчността и сребролюбието са много големи грехове.

Всеки човек трябва да се стреми да следва своята лична съдба, без да се съобразява с чуждите хора. Това става като се доверявате на своята интуиция и вътрешен глас. Ако все още не сте се научили да ги чувате ясно, доверете се на помощта на светците. Например Св. Мина е безпогрешен помощник, когато човек загуби правилната посока, вътрешния си мир, усещането за себе си.

Но за всички нас важат 10-те Божии заповеди, които са основата на християнството, но не важат само за християните.  Те са общочовешки:  Не лъжи! Не кради! Не убивай! Не пожелавай имането на ближния! Не прелюбодействай!

И естествено – има само един Бог и човек не трябва има кумири. Това се отнася за времето, когато хората били езичници и почитали различни идоли.  В първите векове след Христа християните водят безкрайна и мъчителна борба с езичниците, за да наложат истинския Бог и да отхвърлят вярата в нереалните идоли.

Много от тези смели воюващи жени и мъже са жестоко тиранизирани, измъчвани и екзекутирани. Днес ние ги почитаме като мъченици. Техните имена са записани в църковния календар, а ликовете им са изобразени на икони и стенописи в храмовете.

 

Калинка Петрова

сподели бутон