Барселона би Байер Леверкузен с 2:1, БАТЕ Борисов удари Рома с 3:2

2
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Gulliver/Getty Images

Барселона обърна Байер Леверкузен от 0:1 до 2:1 с късни голове на Сержи Роберто и Луис Суарес, след като в началото Пападопулос бе открил за гостите. Без контузения Меси и почти без вратар и защита, каталунците стигнаха до ценни три точки, с които излязоха начело с 4 пункта в група Е, информира Gong.bg.

 

Така каталунците излекуваха с два аспирина сериозно засилващото им се главоболие след шампионатната загуба от Селта с 1:4 и травмата на мегазвездата им Меси.

 

Още от самото начало на мача Барселона получи предизвикателство от „аспирините“, които създадоха и първата възможност за гол чрез Чичарито, а и още немалко опасности за Тер Стеген. Немският вратар на каталунците обаче капитулира в 22-ата минута, когато Кириакос Пападопулос след корнер скочи по-високо от вратаря на Барса и с глава изпрати топката в мрежата – 0:1.

 

„Аспирините“ продължиха да тормозят много колебливата отбрана и вратар на каталунците,

 

В 39-ата минута Неймар намери левия стълб на вратата на Байер, а при добавката Сандро не успя и ударът му бе блокиран.

 

Каталунците наистина имаха също своите шансове, но без Меси бяха далеч от собствения си стандарт, а в отбрана изглеждаха отчайващо.

 

И втората част започна като първата – със страхотен пропуск на Чичарито пред вратата на Барселона.

 

И отговорът на Барса дойде веднага, но Сандро не е Меси и пропусна 52-ата. Иниеста започна да действа по-активно и след негова акция Неймар за малко не намери вратата на Байер в 56-ата минута.

 

След един час игра обаче Иниеста принудително напусна, след като почувства болки и бе сменен от Алба.

 

Каталунците криво-ляво обаче успяха да се организират и натискът им доведе до гол в 80-ата минута. Вратарят на Леверкузен Лено отби удар от близка дистанция, но колкото да отклони топката в краката на влезлия след почивката Сержи Роберто, който на празна врата нямаше как да сбърка – 1:1.

 

Само две минути по-късно с фантастичен далечен удар Луис Суарес безкомпромисно разтресе мрежата на „аспирините“ за пълния обрат до 2:1. Marca възкликна след мача: Лионел Суарес! Това бе ясен намек кой сега е голямата звезда в отсъствието на Меси.

 

В другия мач в групата БАТЕ Борисов изненада Рома и го би с 3:2, след като на почивката водеше с 3:0.

 

БАТЕ Борисов награби римляните още от самото начало и още в 12-ата минута поведе с 2:0.

 

В 8-ата минута Денис Поляков уцели гредата, топката се върна назад и бе довкарана с глава от Игор Стасевич, който я изпрати в мрежата за 1:0.

 

Четири минути по-късно резултатът набъбна на 2:0. Неманя Николич изведе Филип Младенович, който със страхотен изстрел изненада вратаря Шченсни и целия отбор на Рома.

 

Белоруският тим продължи да мачка и не след дълго Младенович стигна до втория си гол в мача и общо трети за БАТЕ – 3:0 само за половин час игра.

 

БАТЕ се възползва чудесно от вихреното си начало и продължи с игра на контри да тормози „вълците“, в чиито действия пък липсваше острота.

 

Рома опита да спаси реномето си поне отчасти след почивката. В 66-ата минута Жервиньо от много малък ъгъл успя да намали резултата – 3:1 за БАТЕ.

 

В 82-ата минута Василис Торосидис стигна и до втори гол за Рома, давайки надежда на италианците да стигнат дори до равенството. В крайна сметка обаче вълчият капан на БАТЕ хлопна и в неговата клопка попаднаха римските „вълци“, ударени с 3:2.

 

Барселона води в група Е с 4 точки, пред Байер Леверкузен и БАТЕ Борисов с по 3, а Рома е последен с 1 точка.